Инвеститори: Криптовалутите са „отрова за плъхове”

Почти всички инвеститори са убедени, че има елемент на измама в света на крипто-парите
(снимка: CC0 Public Domain)

Всеки трети голям инвеститор счита, че криптовалутите са „отрова на плъхове”, показват резултатите от ново проучване на JPMorgan, публикувано във вторник.

Банката заяви, че всеки трети инвеститор, отговорил на анкетата ѝ, счита крипто-парите за „отрова за плъхове”. Други 16% наричат явлението „временна мода”. JPMorgan проведе проучването на своята 24-та конференция за макро, количествени и деривати на 11 юни.

„Възгледът на инвеститорите за бъдещето на криптовалутите е много разнопосочен”, казват Марко Коланович и Дубравко Лакос-Буяс, двама от най-добрите стратези на JPMorgan, цитирани в публикация на CNBC.

Четирима от всеки петима инвеститори споделят, че очакват въвеждането на по-строги регулации за криптовалутите. Почти всички (95%) са убедени, че има някакъв елемент на измама в света на крипто-парите, става ясно още от анкетата.

Големият бизнесмен и инвеститор Уорън Бъфет също нарече криптовалутите „отрова за плъхове” в края на май. Според него, тази технология е „против интересите на цивилизацията”. Бъфет е на мнение, че крипто-парите нямат никаква стойност.

Коментари по темата: „Инвеститори: Криптовалутите са „отрова за плъхове””

добавете коментар...

  1. тц

    криптовалутите са отрова за паразити

  2. ха

    Anonymous, хайде да стигнем до компромис за криптовалутите:

    през край5
    дигитален пясък(неизвестен интернет трол със странното име “ха”)

  3. Anonymous

    От край1
    дигитално злато(журналисчета нямащи представа от частен ключ)

    до край9

    отрова за плъхове(мение на 91г напикаващ се които не ползва компот)

Коментар