Съдят Аpple за опасност от смарт-часовниците

Смарт часовниците на Apple имат дефект, който ги прави опасни за потребителя, твърди съдебен иск
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple ще трябва да доказва в съда, че нейните интелигентни часовници не крият опасност за потребителите. Срещу компанията е повдигнат групов иск във федералния съд на Калифорния.

Смарт часовниците Apple Watch Series 6 представляват „неразкрита и ненужно опасна заплаха” за потребителите, според групов иск, за който съобщава Apple Insider. В случай, че батерията набъбне, могат да се появят пукнатини или разрушаване на екрана на устройството, твърдят ищците.

Според тях, потенциалните проблеми с батерията могат да доведат до натиск отдолу нагоре. В резултат на това екранът може да се повреди сериозно, което е опасно за кожата на потребителите.

По-конкретно, в съдебния иск се посочва, че Apple Watch няма „термично или друго решение за предотвратяване и/или смекчаване на опасността от разединен, счупен или спукан екран на часовника в резултат на недостатъчно пространство, отделено вътре в устройството за правоъгълната литиево-кобалтова оксидна батерия”.

Нещо повече, ищците твърдят, че Apple съзнателно произвежда модели Watch с този дефект в безопасността. Същевременно, компанията отрича съществуването му. В документите се посочват имената на потребители, които са имали проблеми с подуването на батерията на своите модели Apple Watch.

Коментар