GAN придоби българо-британската Silverback Gaming

„Случващото се днес събитие е част от нашата стратегия за развитие”, заяви Дермот Смърфит
(снимка: GAN)

Американската компания GAN Limited, доставчик на SaaS решения за „real money gaming”, спортни онлайн залози и „simulated gaming”, придобива българо-британската фирма Silverback Gaming. Условията по сделката не бяха обявени.

Сливането на двете компании дава на GAN ексклузивни глобални права върху настоящите и бъдещите игри на Silverback. Очакванията са през следващите три години общият брой на игрите да нарасне до 50 заглавия.

„Приветстваме талантливия екип от софтуерни инженери, дизайнери и математици, които ще бъдат изключително ценен дългосрочен актив за нашата стратегия за разширяване на дейността на компанията ни в САЩ”, коментира сделката Дермот Смърфит, президент и главен изпълнителен директор на GAN.

Придобиването ще подсили предлагането на продукта SuperRGS (платформа за дистрибутиране на игри), добавяйки ексклузивно портфолио от слот игри сега и през идните години. Съществуващото портфолио от игри на Silverback ще бъде свързано към SuperRGS още през първата половина на 2022г.

Сделката със Silverback е част от стратегията на GAN за увеличаване на броя и разнообразието от интерактивни слот игри в портфолиото на компанията. По този начин американският гейминг лидер ще увеличи своите приходи и да добави нови бизнес клиенти на територията на САЩ.

Част от портфолиото на Silverback са игри като Aztec Luck и Mystery Stacks, които се дистрибутират на регулираните европейски пазари и достигат до повече от 100 онлайн гейминг платформи.

Коментар