Остава по-малко от месец за участие в „Наградите на БАИТ”

Победителите в ежегодния конкурс „Наградите на БАИТ” ще бъдат обявени на 24 февруари 2022
(снимка: БАИТ)

Остават четири седмици до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2021 г. По традиция кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на президента Румен Радев, съобщиха от браншовата организация.

Към момента кандидатури са подадени в 4 от категориите на конкурса. Традиционно най-много са участниците, които се надпреварват за Образователна награда. Същият брой подадени кандидатури има и в Журналистически принос към момента.

Все още се очакват кандидатури за STARTUP компания, Успешен български ИКТ продукт/услуга  и Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика. Кандидатстването е отворено до 11 януари 2022 г. Регистрацията е безплатна.  Условията за участие са публикувани тук.

В конкурса могат да участват:

  • Преподаватели или образователни институции – в категория „Образователна награда”;
  • Ученици или студенти – в категория „Младежка награда”;
  • Журналисти – в категория „Журналистически принос”;
  • Публични администрации (държавни или общински) – в категория „Публична администрация”;
  • STARTUP компании;
  • Български компании – разработчици – в категория „Успешен български ИКТ продукт/услуга”;
  • Компании, регистрирани в България, с успешно внедрено ИКТ решение, което е ново за българския пазар – в категорията „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика”.

Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Отличените в конкурса ще получат награди във вид на продукти и услуги от членове на БАИТ. Те ще бъдат връчени на официална церемония на 24 февруари 2022 г.

Коментар