И Reddit ще става публична компания

Reddit вече генерира по 100 млн. приходи от реклама за тримесечие
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярният уеб ресурс Reddit направи стъпка към превръщането си в публична компания. Вече е представен проект на декларация за регистрация в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ относно „предложеното първоначално публично предлагане на обикновени акции”.

Официалното съобщение разкрива малко подробности за планираното IPO, което се очаква да се случи след одобрението на комисията. От социалната мрежа казват, че тепърва ще определят колко акции да предложат на борсата и на каква цена.

Вероятно компанията ще разкрие първоначалната си оценка в близко бъдеще, докато се подготвя за IPO-то, отбелязва Engadget. През август тя привлече 700 милиона долара финансиране при оценка от над 10 милиарда долара.

Reddit е започнала да наема инвестиционни банкери и адвокати през септември – като съветници за планираното IPO. Кога ще се случи то – ще зависи до голяма степен от пазарните условия. Компанията изглежда се надява, че ще бъде оценена на над 15 милиарда долара до края на следващата година.

Reddit е основана през 2005 г. и оттогава набира популярност като агрегатор на новини, табло за съобщения и уебсайт за социални медии. През второто тримесечие на настоящата година фирмата генерира 100 милиона долара приходи от реклама – 192 процента повече от това, което е добила през същия период на 2020 г.

Коментар