LG UltraFine OLED Pro – професионални 4K UHD монитори

LG UltraFine OLED Pro е предназначен за редактиране на изображения и видеоклипове
(снимка: LG)

LG Electronics обяви професионален клас монитори с OLED дисплеи. Серията LG UltraFine OLED Pro включва два модела – 32BP95E и 27BP95E с прецизно възпроизвеждане на цветовете, HDR и SDR представяне, от което работещите с визуални ефекти, видео редакторите и всички останали творци имат нужда.

Новите 32- и 27-инчови OLED Pro модели разполагат с екрани с 4K UHD резолюция (3840×2160) и контраст 1 000 000:1, както и 99-процентово покритие на цветовото пространство DCI-P3, което ги прави подходящи и за най-детайлните дигитални проекти.

И двата нови дисплея предлагат независим контрол на пикселите за висок контраст и прецизност на цветовете. Тъй като OLED дисплеите не изискват задна подсветка, при тези UltraFine монитори няма разсейващ ефект на ореола, който е често срещан при много LCD дисплеи.

Дисплеят на LG UltraFine OLED Pro може да се завърта в режим портрет
(снимка: LG)

OLED Pro мониторите се доставят с разглобяеми сензори за самокалибриране и допълнителни странични капаци. Когато се използва с предоставения безплатен за изтегляне софтуер LG Calibration Studio, сензорът за калибриране измерва светлината, излъчвана от дисплея в моменти, предварително определени от потребителя, и автоматично прави необходимите настройки, за да поддържа висока степен на точност и последователност на цветовете.

За още по-голяма прецизност на цветовете и изображението, допълнителните капаци могат да бъдат прикрепени, за да предотвратят разсейващи отражения и отблясъци от външни източници на светлина.

Мониторите LG UltraFine OLED Pro се доставят с допълнителни странични капаци
(снимка: LG)

И двете устройства UltraFine OLED Pro идват в тънък форм-фактор и с малко тегло за лесно преместване в различни стаи и бюра. Включената стойка се прикрепя към задната част на дисплея с улеснен механизъм с едно щракване и предлага регулируемост на височина, завъртане и наклон, без да се ощетяват стабилността или стилът на монитора.

Новите LG UltraFine OLED Pro монитори ще бъдат налични на ключови пазари по света от следващия месец. Цените все още не са обявени от корейския производител.

Коментар