Lenovo ThinkVision LFD – големи дисплеи за заседания и учене

ThinkVision LFD моделите имат ярки 4K дисплеи и интегриран софтуер за „бяла дъска”
(снимка: Lenovo)

Нова гама дисплеи с уголемен екран ThinkVision (LFD) представи Lenovo в навечерието на изложението CES 2022, което ще се проведе през януари. Устройствата са предназначени за заседателни зали и образователни пространства.

ThinkVision T86, T75 и T65 предлагат възможност за ефективно сътрудничество на присъстващите в стаята, както и за работещите отдалечено. Моделите имат ярки 4K дисплеи, интегриран софтуер за „бяла дъска”, вградени високоговорители и микрофони, както и модулна уеб камера за видеоконференции. Графичният потребителски интерфейс осигурява достъп до най-често срещаните функции и приложения.

Дисплеите са оборудвани с високопроизводителна система на чип (SoC) и вградена операционна система Android. Позволяват ефективни презентации на екрана, директно от вградения софтуер или от компютърно устройство, чрез кабелна или безжична връзка, благодарение на ключа W20.

Налични са още 8-array микрофон и 4K уеб камерата с AI функции, 122-градусово зрително поле и 4x цифрово увеличение за удобство на работещите от разстояние. Дисплеите имат и допълнителни подобрения като функцията за гласово проследяване, която позволява фокусиране на камерата върху говорещия. Самата уеб камера е свързана чрез безкабелен USB конектор, закрепена е с винт против кражба и включва затвор на обектива.

Дисплеите ThinkVision LFD поддържат безпроблемна свързаност с всякакви устройства
(снимка: Lenovo)

С голям 86-, 75- или 65-инчов екран, върху който потребителите могат да записват идеи и да си водят бележки, дисплеите от T-серия увеличават ангажираността на присъстващите. Lenovo Smart Whiteboard позволява на потребителите да маркират, копират или изтриват поясненията, да увеличават или намаляват конкретни области на бележките и чертежите.

Всички ThinkVision LFD дисплеи имат едни и същи технически спецификации:

  • 4K резолюция до 400 нита яркост с покритие Antiglare;
  • Инфрачервено докосване с точност на докосване 1 мм;
  • Високопроизводителна SoC, вграден Android, 4G RAM и 64GB флаш памет;
  • Безжично прожектиране през безжичен ключ W20;
  • Портове USB Type-C, USB 3.0, HDMI, DisplayPort, Ethernet, сериен интерфейс и аудио;
  • Сензор за околна светлина, който адаптира яркостта към условията на стаята;
  • Сензор за човешко присъствие, който пести енергия, като открива присъствието на потребителя и автоматично включва дисплея и се изключва, след като всички участници напуснат стаята;
  • 2 x 15-ватови високоговорители, вграден 8-array микрофон и 4K AI-подсилена камера.

Коментар