Конкурсът „Наградите на БАИТ” очаква ИКТ проекти

Кандидатстването за Наградите на БАИТ е отворено до 11 януари 2022 г.
(снимка: БАИТ)

Остават 3 седмици до крайния срок за регистрация в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2021 г. Очаква се първата кандидатура в категорията „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика”, съобщиха организаторите.

До този момент са направени 13 регистрации в 6 от категориите на конкурса. Обичайно силна е надпреварата в категориите Образователна награда, Журналистически принос и Публична администрация.

В същото време конкурсът очаква първата кандидатура в категорията Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика. Търсят се нови за българския пазар ИКТ решения, които са в експлоатация и поддръжка към 2021 г.

Кандидатстването за „Наградите на БАИТ” е отворено до 11 януари 2022 г., а регистрацията е безплатна. Условията за участие са публикувани на уебсайта на конкурса.

В конкурса могат да участват:

  • Преподаватели или образователни институции – в категория „Образователна награда”;
  • Ученици или студенти – в категория „Младежка награда”;
  • Журналисти – в категория „Журналистически принос”;
  • Публични администрации (държавни или общински) – в категория „Публична администрация”;
  • STARTUP компании;
  • Български компании – разработчици – в категория „Успешен български ИКТ продукт/услуга”;
  • Компании, регистрирани в България, с успешно внедрено ИКТ решение, което е ново за българския пазар – в категорията „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика”.

Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Отличените в конкурса ще получат награди във вид на продукти и услуги от членове на БАИТ. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 24 февруари 2022 г. По традиция кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

Коментар