Lenovo Xiaoxin Pad – възраждането на таблетите

Lenovo Xiaoxin Pad потвърждава тенденцията на възраждане на таблетите

След първоначалния бум таблетите позатихнаха, но в последните две години пазарът на тези компютърни устройства е във възход. Таблетите се възродиха – новите модели са по-мощни и по-леки, с повишена функционалност за всевъзможни приложения, вкл. работа, учене, видеоконференции и забавление.

Потвърждение за ренесанса на таблетите е моделът Lenovo Xiaoxin Pad. Това е устройство, което със своите характеристики съперничи на пълноценен персонален компютър, докато цената му е в пъти по-ниска – в момента струва под 200 евро в глобалния онлайн магазин Tomtop.

Lenovo Xiaoxin Pad разполага с 2 камери, 4 говорителя и набор микрофони за пълноценно общуване

На първо място впечатлява размерът на Xiaoxin Pad. Таблетът има голям 11-инчов екран с резолюция 2K HD или 2000×1200 пиксела, с яркост 400 нита. Подобен екран осигурява комфорт за потребителя, както при работа с лаптоп, с ясна и ярка картина, на която се виждат отчетливо и най-малките детайли.

Въпреки големия си размер, таблетът остава тънък – само 7,5 мм – и доста лек, с тегло от едва 490 грама, което го прави удобен за ползване и носене. Това е устройство за учене, работа, общуване и забавление, за което помагат две камери, два масива микрофони и четири говорителя.

Lenovo Xiaoxin Pad е тънък и лек таблет с голям 11-инчов екран

Предната камера с резолюция 8MP може да се ползва за видеоразговори и отключване на таблета с лицево разпознаване, докато със задната 13MP ще можете да правите качествени снимки на важните моменти. Четирите говорителя с мощност по 1W всеки осигуряват обемен стерео звук с Dolby ATMOS ефект, а микрофоните гарантират чистота на гласа при видеоразговори.

Xiaoxin Pad е доста мощен като изчислителни възможности и съперничи на компютрите. Таблетът разчита на осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon 662, допълнен от цели 6GB оперативна памет и 128GB постоянна памет. Несъмнено, подобна конфигурация ще осигури бърза и гладка работа на приложенията.

Задната камера с резолюция 13MP ще заснеме качествено важните моменти

Интересна особеност на таблета е режимът за предпазване на очите от вредната синя светлина и трептенето на екрана, който се активира само с един бутон. Тази ергономична характеристика щади зрението при продължителна употреба на устройството.

Вградената батерия с капацитет 7700 mAh поддържа ежедневното използване таблета без захранване, а бързото зареждане по стандарта QC 3.0 пести време при зареждане. В комплекта е включен захранващ адаптер 20W.

Екранът с резолюция 2000×1200 пиксела показва жива картина с ярки цветове

По отношение на комуникациите, Xiaoxin Pad предлага безжичен Wi-Fi достъп чрез вградения двулентов модул 2,4GHz/5GHz и поддръжка на всички актуални стандарти, вкл. 802.11a/b/g/n/ac. Наличен е и безжичен Bluetooth 5.0 модул за свързване с близки устройства.

Таблетът има порт Type-C 2.0 за зареждане и данни, слот за TF карти памет и интерфейс POGO Pin*4. Работи под управление на операционна система Android 10 и се доставя в комплект със зарядно, USB кабел и документация.

Lenovo Xiaoxin Pad е пълноценен инструмент за работа, учене, видеоразговори и забавление

Мощният, тънък и лек таблет е достъпна за поръчки тук: Lenovo Xiaoxin Pad – на цена от 196,89 евро с купон за отстъпка TCC12196, безплатна доставка и без допълнителни митнически такси.

Коментар