Лаптопи Acer с Windows SE навлизат в образованието

TravelMate Spin B3 Spin e сертифициран за военен клас здравина
(снимка: Acer)

Компютри за образованието с предварително инсталирана операционна система Windows 11 SE пуска тайванският производител Acer. Инициативата на компанията започва с моделите TravelMate B3 и TravelMate Spin B3.

Мобилните, 11,6-инчови лаптопи, са създадени специално за ученици, като се отличават със сертификат за военен клас здравина, 10-часова издръжливост на батерията и операционни системи Windows 11 SE и Windows 11 Pro за образованието. Наред с това, конструкцията на устройствата е изработена с над 14% рециклирана (PCR) пластмаса.

Acer работи в тясно сътрудничество с Microsoft, за да доставя устройства за пилотни програми, разпространяващи Windows 11 SE до училища из целия свят, уточниха от компанията. Лаптопите са предназначени за ученици от 1 до 12 клас.

TravelMate B3 и TravelMate Spin B3 стъпват на процесори Intel (Pentium Silver и Celeron), сертифицирани са по стандарта MIL-STD 810H и конструкцията им разполага с ударопоглъщащи предпазители, които им позволяват да устоят на сила на натиск до 60 кг и падане от височина до 1,22 м.

Уникален дизайн за оттичане спомага за защита на вътрешните компоненти от умерено намокряне. Механично застопорените бутони имат двойно предимство: цялата клавиатура може лесно да се смени от администратори, но отделните бутони са добре подсигурени, за да не се разместват от палави пръсти.

Наред със здравината на конструкцията, редица други функции подсигуряват мястото на лаптопа в класната стая. Сред тях са Wi-Fi 6 (Gig+) на Intel с 2×2 MU-MIMO за среда на работа с множество потребители и опционалната технология 4G LTE за свързаност дори когато учениците се намират далеч от маршрутизатор.

TravelMate Spin B3 разполага с батерия за 10 часа автономна работа
(снимка: Acer)

Уебкамерата е полезна при отдалечено учене от дома, а 10-часовата издръжливост на батерията означава, че учениците могат да работят спокойно с устройството през целия учебен ден. За учителите ще е от полза индикаторът за ниво на заряд на батерията върху капака на устройството, тъй като позволява с един поглед да научат дали е необходимо то да се зарежда.

TravelMate Spin B3 на Acer разполага с антимикробен дизайн – включва не само сензорен екран с технология Antimicrobial Corning Gorilla Glass, но и антимикробно покритие от сребърни йони върху много често докосваните повърхности (включително клавиатурата, тъчпада и зоните за поставяне на дланите), за да ги защитава.

Потребителите биха могли да закупят и опционална цифрова писалка с технология AES (Active Electrostatic) на Wacom и задна, 5-мегапикселова камера с висок динамичен диапазон, която позволява на училищата да персонализират лаптопите си в съответствие с конкретните нужди на учениците.

Новата версия на операционната система Windows за приобщаващо и достъпно образование – Windows 11 SE – предлага производителността на Windows 11, наред с опростен дизайн и инструменти за управление, оптимизирани за бюджетни устройства в обучителна среда.

Освен интуитивния интерфейс и подбраните образователни приложения, Windows 11 SE се инсталира предварително в достъпни устройства с програми за сигурност за децата и дистанционно управление. Благодарение на лесния за работа интерфейс и по-малкото разсейващи приложения, Windows 11 SE помага на учениците да се съсредоточат върху обучението си, без да отделят твърде голямо внимание върху инструкции как да работят с устройствата.

Лаптопите TravelMate B3 и TravelMate Spin B3 се предлагат и с операционна система Windows 11 Pro.

Коментар