DefenderUI – графичен интерфейс за Microsoft Defender

DefenderUI осигурява лесен достъп до настройките на Microsoft Defender
(екранна снимка: DefenderUI)

Въпреки че Windows идва със собствен инструмент за защита от вируси и други киберзаплахи, на пазара се предлагат и множество решения за сигурност от трети страни.  Microsoft Defender е тихият наблюдател, който държи под око компютъра, дори ако е инсталиран антивирус, но няма стандартен GUI (графичен потребителски интерфейс) за по-добър контрол. Тук на помощ идва DefenderUI.

С това приложение можете да управлявате Microsoft Defender много по-лесно. Например, DefenderU ви позволява да активирате или деактивирате защитата в реално време и в облака или да изключите и включите защитната стена на Windows (Windows Firewall).

Има четири профила за сигурност, които можете да използвате. „Препоръчителният” профил (Recommended) активира различни функции за защита в Microsoft Defender, които не са налични по подразбиране, като така осигурява подобрена защита. Ако имате нужда от повече контрол, тогава можете да изберете „интерактивни” профил (Interactive), който подканва потребителя за потвърждение.

Профилът „агресивен” (Aggressive) отключва повечето от скритите функции за сигурност в Defender и се препоръчва, когато сигурността е от критично значение. Не на последно място, профилът „по подразбиране” (Default) възстановява Microsoft Defender до фабричните му настройки.

В допълнение, DefenderUI поддържа сканиране при поискване, включително бързо, пълно и персонализирано сканиране. Освен това програмата предлага опция за офлайн сканиране, която изисква рестартиране на системата.

DefenderUI поддържа няколко профила в зависимост от степента на контрол
(екранна снимка: DefenderUI)

Достъп до карантината на Defender, преглед на историята на действията на антивируса и отваряне на лог файловете за сигурността също са възможни чрез DefenderUI. С едно щракване могат да бъдат отворени Windows Security, Windows Update и Control Panel.

Освен наблюдение на компютъра в реално време, DefenderUI също така осигурява поведенческа и PUA защита, която може да бъде деактивирана – и двете, ако е необходимо. Наличен е модул за защита от рансъмуер, който позволява контролиран достъп до папки.

В заключение, DefenderUI ще помогне да получите пълен контрол върху функциите за сигурност на Microsoft Defender. Това е лесен за използване софтуер, който разполага с различни профили за защита и предлага достъп с едно щракване както до основни, така и до разширени настройки за сигурност. С негова помощ Microsoft Defender вече не е антивирусна програма, която работи във фонов режим, а пълнофункционален инструмент за сигурност с различни настройки и опции.

Даунлоуд: DefenderUI

Коментар