SCULPFUN S9 – прецизна машина за лазерно гравиране

Лазерният гравир SCULPFUN S9 работи с всякакви материали и се отличава с висока точност

Напредъкът в технологиите осигури достъп на всеки човек до инструменти, които доскоро бяха достояние само на професионалните студия. Наблюдаваме това както при технологиите за 3D печат, така и при машините за лазерно гравиране. Цените на подобни устройства стават все по-достъпни, като същевременно производителите разширяват функционалните им възможности.

Ярък пример за тенденцията е машината за гравиране SCULPFUN S9, която използва най-нова технология за оформяне на лазерния лъч – диоден 5,5W лазер с дължина на вълната 455 нм, ултра-фин и остър фокус от 0,06 мм, супер проникване и прецизност на гравиране до 0,01 мм.

Работната площ на лазерната машина може да се разширява до 410х420 мм

Този модел, предлаган за около 273 евро в онлайн магазина Tomtop, може да работи с различни материали, вкл. да реже дърво с дебелина до 15 мм, акрил до 10 мм, пластмаса и картон, да дълбае в керамика, неръждаема стомана, тъмен камък и др. При това машината е доста икономична, като консумира само 30W.

Дизайнът на лазерния гравир е проектиран с идеята за бързо фокусиране. Машината комбинира обектив с фиксиран фокус и плъзгащ се дизайн. Така трябва само да плъзнете лазера и да затегнете винтовете, за да завършите фокусирането, което прави устройството много лесно за използване.

Машината използва диоден 5,5W лазер с ултра-фин фокус от 0,06 мм

SCULPFUN S9 има солидна и лесна за сглобяване структура. Сглобяването може да бъде завършено за 10-20 минути. Дизайнът на изцяло металната конструкция поддържа стабилна работа на машината и подобрява точността на гравиране. Структурната рамка е много издръжлива и търпи надграждане.

Лазерната машина е съвместима с популярните софтуерни приложения за гравиране, вкл. LaserGRBL, LightBurn, Benbox, GrblController и LiteFire. Поддържа PWM режим на гравиране, Windows и Apple системи (LightBurn), множество формати за гравиране, вкл. JPG, PNG, DXF , SVG, G-код, NC, BMP и др. Данните се предават към машината по стандартен USB интерфейс.

В комплекта влиза метална подложка за предпазване на масата, върху която е машината

Разбира се, тази напреднала машина е проектирана за безопасна работа. Капакът на лазерния филтър спира 98% от ултравиолетовата светлина към очите. А в комплекта влиза стоманена подложка с размер A4, която предпазва масата от лазерно увреждане и пожар.

Машината за лазерно гравиране е оборудвана с прецизна квадратна измервателна линийка – осите X и Y съдържат мащабни линии, което е удобно за бързо измерване на гравираните обекти. Интервалът за гравиране е с голяма площ – до 410×420 мм, за да отговори на различните нужди за гравиране на потребителите.

Гравирането на дърво, акрил, картон и кожа са типични приложения на машината

Не на последно място, SCULPFUN S9 е компактна и лека машина с размери 615х345х130 мм и тегло от едва 3,0 кг, което я прави лесно преносима и удобна за използване. В комплекта влизат всички необходими части и инструменти за сглобяване и пълноценна работа на машината, вкл. поддържащи крачета, защитни очила, стоманена подложка, USB кабел и др.

Можете за поръчате машината за лазерно гравиране тук: SCULPFUN S9 Laser Engraving Machine – на цена от 272,98 евро с купон за отстъпка и безплатна доставка от склад в Германия.

Коментар