Лесните начини за ускоряване на смартфона

Недостатъчната памет често е причина смартфонът да се задъхва с приложенията
(снимка: CC0 Public Domain)

Ако ви се струва, че смартфонът ви е започнал да работи по-бавно и да изразходва по-бързо батерията, това не е непременно опасен сигнал, че устройството е остаряло и трябва да го замените. По-вероятно е смартфонът ви да се нуждае от оптимизация на софтуера и настройките, за да заработи отново като чисто нов.

Има няколко прости начина да ускорите смартфона си. Сред тях са деактивиране на автоматичното стартиране на приложения, изчистване на паметта и нулиране на устройството до фабричните настройки, разказва експерт.

В смартфоните има приложения, които се използват за почистване на устройството от „системни боклуци”. С тяхна помощ можете да изчистите кеша с едно щракване, да разтоварите системата от фонови процеси и да се отървете от ненужните файлове, което ще има положителен ефект върху скоростта на устройството.

Друга мярка за ускоряване на смартфона е деактивиране на автоматичното стартиране на някои приложения, които работят във фонов режим и забавят смартфона. Когато няма достатъчно физическа памет, смартфонът започва да се задъхва. Затова е добре да държите свободни няколко гигабайта памет, за да функционират приложенията без сривове и да могат да се актуализират.

Важно е също така да не инсталирате т.нар. „живи” тапети и освен това да актуализирате своевременно операционната система и софтуера. Освен това, за да ускорите мобилния си телефон, можете да прибегнете до възстановяване на фабричните настройки.

„Нулирането” на настройките ще изчисти напълно паметта на устройството. Този метод обикновено се използва, когато смартфонът е прехвърлен на друг собственик или работата на устройството се е забавила много, а всички други методи не дават желания ефект.

Ако изброените мерки не водят до подобрение, замислете се дали наистина не е дошло времето да се сдобиете с нов смартфон. Краят на годината обикновено е подходящ момент за изгодна покупка.

Коментари по темата: „Лесните начини за ускоряване на смартфона”

добавете коментар...

  1. Пешо

    Благодарим на експертите

Коментар