Десетки кандидатури се състезават за Наградите на БАИТ

И тази година БАИТ ще отличи проекти и личности със значим принос към ИКТ развитието
(снимка: Симеон Симеонов / предоставена от БАИТ)

По-малко от седмица остава до крайния срок за регистрация за „Наградите на БАИТ” за 2021 г.  Вече е факт и първата кандидатура в категорията „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика”, съобщиха от асоциацията.

До този момент са подадени 23 кандидатури в отделните категории. Традиционно засилена конкуренция се наблюдава при проектите в категориите Образователна награда, Журналистически принос и Публична администрация.

В същото време вече е регистриран и първият участник в категория „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика”. В тази категория могат да кандидатстват компании от други сектори на икономиката, различни от ИКТ, които са внедрили решение на българска ИКТ компания.

Кандидатстването е отворено до 11 януари 2022 г. Регистрацията е безплатна. В конкурса могат да участват:

  • Преподаватели или образователни институции – в категория „Образователна награда”;
  • Ученици или студенти – в категория „Младежка награда”;
  • Журналисти – в категория „Журналистически принос”;
  • Публични администрации (държавни или общински) – в категория „Публична администрация”;
  • STARTUP компании;
  • Български компании – разработчици – в категория „Успешен български ИКТ продукт/услуга”;
  • Компании от други сектори на икономиката, извън ИКТ, с успешно внедрено ИКТ решение, което е ново за българския пазар – в категория „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика”.

Условията за участие са публикувани тук. Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Отличените в конкурса ще получат награди под формата на продукти и услуги от членове на браншовата организация. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 24 февруари 2022 г. По традиция кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на президента на България.

Коментар