Водещи мобилни компании се събират в София

Топ компании в областта на мобилните комуникации се събират в София на среща на UMTS Форума. Представители на големи световни 3G оператори, сред които Orange, mobilkomaustria, Qualcomm, производители на оборудване за мобилни мрежи (Siemens, Nortel, Alcatel, Ericsson и др.) ще дойдат в България на 7 и 8 ноември.
Домакин на срещата на UMTS Форума, развиващ и внедряващ UMTS стандарта в мрежите от трето поколение в света, е Мобилтел.
Темпът на развитие на мобилните високоскоростни мрежи, новите технологии за пренос на данни и навлизането на мобилната телевизия са част от темите, които ще се обсъждат в София.
Сред акцентите е и ръстът на 3G абонатите в региона на Централна и Източна Европа. С 44% са се увеличили UMTS абонатите в Източна Европа за последното тримесечие и с над 6 пъти за година. Това поставя региона на второ място по ръст след Северна Америка.
Над 130 UMTS мрежи в света предлагат в момента високоскоростни услуги на повече от 92 млн. абонати. Мобилната HSDPA технология за високоскоростен пренос на данни вече работи в 55 мрежи по цял свят.

Коментар