Bosch обособи локален мениджмънт за България

Константин Конов е опитен професионалист с повече от 25 години на мениджърски позиции в ИТ бизнеса
(снимка: Лилия Йотова / предоставена от Robert Bosh)

Индустриалният гигант Robert Bosch (Роберт Бош) обособява локално управление на компанията в България, считано от началото на новата година. Промяната е мотивирана от разрастването на бизнеса у нас и нуждата от разширяване на мениджмънта в рамките на Bosh Group (Група Бош) и местния пазар, уточниха от фирмата.

Константин Конов, който до момента заемаше длъжността управляващ директор на Бош Инженеринг Център София (ECS), поема поста главен изпълнителен директор и ще бъде представител на Роберт Бош за България. Конов ще ръководи няколко подразделения на Бош в страната: Автомобилно оборудване, Термотехника, Електроинструменти, Сградни технологии и Инженеринг Център София.

Михай Болдижар, който беше отговорен за управлението на бизнеса на Роберт Бош на българския и румънския пазар, ще продължи като вицепрезидент, който отговаря за региона на Румъния и България.

Томас Мец, до момента изпълняващ длъжността управляващ директор на Бош Инженеринг Център София, освен управлението на Центъра, поема и  координацията с останалите Инженерингови центрове в рамките на Група Бош.

Динко Русев, инженеринг директор на Центъра, ще продължи да отговаря за портфолиото от проекти и продукти на Бош Инженеринг Център София, както и за управлението на дейността на инженерните отдели, които имат все по-ключова роля в рамките на Групата.

Константин Конов, Томас Мец и Динко Русев са част от Борда на директорите на Роберт Бош в България. През последните две години бизнесът на Бош в страната постига положителни резултати въпреки коронавирус пандемията и подразделенията затвърдиха присъствието си, почертаха от компанията.

Коментар