Nasdaq ускорява прехода си към облака

Nasdaq прави важна стъпка към дигитална трансформация в облака
(снимка: CC0 Public Domain)

Фондовата борса Nasdaq изгражда ускорено облачната си инфраструктура в партньорство с компанията за взаимосвързаност Equinix. Многогодишният договор предвижда мащабиране на центърa за данни на Equinix NY11 в Картърет, Ню Джърси, съобщиха от доставчика на дигитална инфраструктура.

„Нашето партньорство с Equinix e критично важна стъпка в процеса по въвеждане на облачните решения на Nasdaq. Това споразумение ще ни позволи да осигуряваме възможност за периферни изчисления с изключително минимални забавяния директно от нашия основен център за данни в Картърет, Ню Джърси”, заяви Тал Коен, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на „Северноамерикански пазари” в Nasdaq.

Борсата ще предложи нови услуги и продукти на клиентите чрез хибридна инфраструктура с минимални забавяния, включително услуги за виртуална свързаност, пазарни анализи, инструменти за определяне на риска и машинно обучение, уточни Коен.

Nasdaq използва платформата на Equinix от над 13 години за директен и защитен обмен на данни с партньорите в екосистемата. Разширеният ангажимент с доставчика, обявен тази седмица, ще ускори прехода на технологичната платформа за търговия с акции в облачна среда.

„Еволюцията на дигиталната инфраструктура във финансовите услуги доведе до огромни възможности за нашите клиенти за ръст, скалиране и трансформация”, посочи Джон Лин, президент на Equinix за Северна, Централна и Южна Америка.

Equinix е дом на най-голямата електронна екосистема за търговия с множество активи в света, която позволява на участниците на пазара да търгуват през собствен капитал, деривати, стоки, валута и пазари с фиксиран доход.

Настоящите и планираните внедрявания на Nasdaq в IBX центровете за данни на Equinix включват Канада, САЩ, Европа и Азиатско-тихоокеанския регион. Очакват се допълнителни разширения през следващите няколко години.

Коментар