Втори глобален срив на сателитния интернет Starlink

Клиенти на Starlink останаха без достъп до интернет за час и половина
(снимка: Starlink)

Сателитният интернет Starlink, доставян от компанията на Илон Мъск SpaceX, претърпя втори глобален срив за последните 6 месеца. Вчера вечерта потребителите на услугата останаха без връзка за около час и половина.

Сривът е започнал около 16:00 ч. българско време в петък, 7 януари. Проблем с широколентовата сателитна услуга са имали потребители от Обединеното кралство, САЩ, Канада, Германия, Ирландия, Италия и други страни, съобщи Datacenter Dynamics.

Starlink все още няма страница за състоянието на мрежата и до момента компанията не е коментирала проблема в акаунтите си в социалните медии.

Около 90 минути след първите съобщения за сривове много потребители са успели да се свържат с интернет услугата чрез рестартиране на терминалите си, но някои клиенти на SpaceX са продължили да съобщават за проблеми.

Подобно прекъсване на Starlink услугата се случи и през август 2021 г., припомнят анализаторите. Любопитно е, че тогава потребителите също нямаха достъп до сателитния интернет за около 90 минути.

Потребителската база на Starlink възлиза на над 145 хиляди души от 25 страни по света, съобщи в четвъртък Джеси Андерсън, инженер в компанията, по време на първото космическо изстрелване на SpaceX тази година.

SpaceX изведе на ниска земна орбита нова партида от 49 интернет спътника, като така общият им брой достигна 1944. Цел на Starlink е да покрие труднодостъпните места на планетата с високоскоростен сателитен интернет.

Коментари по темата: „Втори глобален срив на сателитния интернет Starlink”

добавете коментар...

  1. Бай Хуй

    Ти си буклук

  2. М

    На вилата нямах ток 2 дни…

  3. Геро

    Ъптаймите на някой от сървърите ми е над 3 години !!!

  4. Ивайло Иванов

    Спътниците правят една обиколка за 90 Мин. Едва ли е случайно че два пъти прекъсва за 90мин. Най-вероятно са качили бъгав софтуер и са чакали да мине над тях за да им кажат да върнат старата версия по резервната честота.

  5. Ttt

    Като всички простотий на Мъски и колта му е толкова стока пълни боклуци

  6. Дедовия

    Аман от лигльовци и мрънкащи!!!

  7. Българин

    Къде нямаме ток с дни в България? Аз не съм имал прекъсване на интернета цяла година като се замисля.

  8. Иван Иванов

    Голяма работа, в България тока го няма с дни, а пък те се оплакват че интернета им спрял за няма и час два :):):):)

Коментар