Технологиите стават по-важни от дрехите в модата

Технологиите все повече определят стила на хората, като изместват дрехите в модата. Различните е-джаджи стават по-важни от Гучи, според ново проучване.

40% от анкетираните са признали, че електронните устройства, които те носят постоянно със себе си, имат по-голямо значение за стила, отколкото преди пет години, установява анализът “Технологии за впечатляване” на Microsoft.

На улицата се наблюдават модерни хора с айфони, портативни конзоли за игри и нетбуци, което влияе на мнението за техния стил. Нарастващият брой мобилни “джунджурии” променят възприятието на света, отчита проучването.

Изводите от изследването се потвърждават от тенденцията потребителите да изразходват все повече време с мобилни технологии. През последните пет години това време е нараснало с 14%, а в допълнение, всеки четвърти потребител си купува ново устройство веднага с появата му, без да има реална необходимост от това.

43% от анкетираните биха похарчили пари за технологии, вместо за дрехи. Още по-интересното е, че 60% от потребителите оставят джаджите си на видни места, така че приятелите им да ги видят.

Силен фактор за наблюдаваната тенденция в модата са представителките на нежния пол. Несъмнено, съвременната жена повече отвсякога обръща внимание на технологичните аксесоари, които я съпровождат навсякъде и поддържат нейния имидж, коментират анализаторите.

Възможността да извади от дамската си чанта съвършеното технологично устройство е част от образа на независимата жена.

Коментар