LiteSpeed зарежда уебсайтовете 10 пъти по-бързо от Apache

Скоростта на зареждане на уебсайта е от критично значение – влияе както на класирането в интернет търсачките, така и на поведението на потребителите
(снимка: CC0 Public Domain)

Услуга на хостинг доставчика CooliceHost, достъпна на пазара у нас, осигурява изключително бързо зареждане на PHP уеб-базирани приложения. Според компанията, т.нар. LiteSpeed клауд хостинг зарежда уебсайтовете около 10 пъти по-бързо от Apache.

Става дума за споделен хостинг, който има ресурсите и силата на следващото ниво в хостинг услугите – VPS плановете, без нуждата от мениджмънт, като така осигурява по-добро съотношение цена/качество на потребителите. По-рано плановете се наричаха VPS Hybrid.

LiteSpeed Cloud Hosting услугата използва AMD Ryzen Virtual Cores, които гарантират бързо изпълнение на всеки процес. Освен това всеки един ресурс може да се скалира (увеличи) незабавно при необходимост, когато бизнесът на клиента се разраства.

Хостинг планове

Цените започват от €4,98 на месец за план 2G с параметри: LVE vCPU@3,4-4,9GHz AMD Ryzen Virtual Core, 2GB физическа памет и 20GB Enterprise NVMe. На следващо ниво е планът 4G с LVE vCPU 2×3,4-4,9GHz AMD Ryzen Virtual Core, 4GB физическа памет и 35GB Enterprise NVMe на цена €9,98 на месец.

По-високите планове са 6G и 8G. Първият от тях включва LVE vCPU 3×3,4-4,9GHz AMD Ryzen Virtual Core, 6GB физическа памет и 50GB Enterprise NVMe на цена от €19,98 на месец. На върха е планът 8G с параметри: LVE vCPU 3×3,4- 4,9GHz AMD Ryzen Virtual Core, 6GB физическа памет и 50GB Enterprise NVMe за €34,98 на месец.

Повечето клиенти на CooliceHost, които стартират нови бизнеси, се фокусират върху Cloud Hosting – 2G и Cloud Hosting – 4G. Впоследствие минават на по-големите планове или къстамизирани решения, предлагани след проверка и консултация с техническия екип. Високите планове на тази продуктова линия са предимно за големи уебсайтове, както по обем, така и по трафик.

Мигновено зареждане на уебсайтове

Отличително за услугата на CooliceHost е, че потребителите получават мощността на VPS в клауд инфраструктура с много висока производителност, благодарение на LiteSpeed Enterprise Webserver. Тази услуга е за потребители, които търсят бързо зареждане на PHP уеб-базирани приложения, тъй като осигурява допълнителна скорост за зареждане на всеки уебсайт – около 10 пъти по-бързо от Apache, подчертаха от компанията.

Не само зареждането на уебсайтовете става бързо, но и всички други съпътстващи процеси се изпълняват по-бързо – администриране, качване на съдържание, ftp достъп и т.н. Екипът на доставчика е наясно, че скоростта влияе както на доброто класиране в търсачките (паяците обхождат уебсайта по-бързо и безпроблемно), така и на поведението на потребителите (повечето потребители затварят сайта, ако не се зареди в рамките на по малко от 10 секунди).

Потребителите получават мощността на VPS в клауд инфраструктура с висока производителност
(снимка: CC0 Public Domain)

Клиентите на CooliceHost получават още дневни архиви на акаунтите, Enterprise NVMe място, 500 Gbps DDoS защита, антивирус и антималуер сканиране, Web Аpplication Firewall, DirectAdmin контролен панел, безплатен SSL сертификат и безплатен инсталатор на над 382 скрипта и CMS-си – познатия Softaculous.

Тъй като през последните няколко години DDoS атаките рязко нараснаха, носейки значителни загуби на компании и организации по целия свят, хостинг доставчикът препоръчва тази защита. Тя е внедрена в хостинг плановете като част от предоставяната услуга и не изисква допълнителна такса, нито такса за инсталиране.

От уебмастъри за уебмастъри

Хостинг услугите на CooliceHost са създадени от уебмастъри за уебмастъри, или с други думи – компанията е запозната с нуждите на всеки собственик на уебсайт и това дава на екипа представа за реалната „обща картина”, споделиха от доставчика. Плановете са подходящи както за големи онлайн магазини и информационни сайтове с голям трафик, така и за малки и средни бизнеси с постоянно нарастващи нужни.

В момента CooliceHost може да „настани” своите клиенти на две IP локации – Германия и България за клауд плановете си и на още 8 при споделените си планове – Великобритания, Италия, Испания, Германия, Холандия, Франция, САЩ и Канада.

Компанията е сравнително малка, но с опитен професионален екип – основана е само от уебмастери – и набира скорост напоследък с привличане на нови клиенти. От фирмата подчертават, че „разбират отлично нуждите както на големите корпоративни клиенти, така и на фрийлансърите”, а това, че не са лидер на пазара, им позволява „да запазят личния подход към клиентите”.

Коментар