Acer Predator Triton 500 SE – тънък геймърски лаптоп

16-инчовият екран има честота на опресняване 240Hz, резолюция WQXGA и време на реакция 3 ms
(снимка: Acer)

В началото на годината Acer обнови сериите си геймърски лаптопи Predator и Nitro, като пусна модели Predator Triton 500 SE, Predator Helios 300 и Acer Nitro 5. Всички устройства са оборудвани с 12-то поколение процесори Core на Intel, както и с видеокарти от серията GeForce RTX 30 на Nvidia, а моделът Nitro 5 се предлага и с процесор от серията Ryzen 6000 на AMD.

С нови технологии за охлаждане и екрани с висока честота на опресняване, тези лаптопи са вълнуващ продукт за геймърите, като ще задоволят капризите и на най-претенциозните играчи. Ето какво предлага моделът Predator Triton 500 SE:

Това е тънък геймърски лаптоп, „специално издание”, предназначен за игри и работа. Устройството е оборудвано с до 12-то поколение процесор Core i9 на Intel, графична карта GeForce RTX 3080 Ti на Nvidia и памет LPDDR5  с капацитет 32GB и работна честота 5200 MHz, за да осигури желаната висока производителност за възпроизвеждане на новите игри.

Дизайнът на лаптопа е с метални акценти, а спартанският му стил спомага лесно да се впише в бизнес среда. С дебелина едва 19,9 мм (0,75 инча)  в най-тънката си част, лаптопът е изключително мобилен, а пространството за съхранение на данни от 2TB с технология PCIe от четвърто поколение и високоскоростен достъп до данните е достатъчно както за игри, така и за работни файлове.

Дизайнът на лаптопа е с метални акценти, в спартански
(снимка: Acer)

Мощният хардуер се допълва от свръхмодерна технология за охлаждане – система с три вентилатора, два от които са пето поколение AeroBlade 3D вентилатори с по 89 метални перки. Технологията Vortex Flow на Acer пренасочва въздушния поток, създаден от вентилаторите, към критични компоненти, а стратегически разположената термоизолационна пяна, наред с термопастата от течен метал на процесора и четирите топлинни тръби, допълнително подобряват охлаждането.

Това решение осигурява не само по-висока производителност. Потребителите няма да усещат силно нагряване, докато се възползват от високата издръжливост, която предоставя голямата батерия на лаптопа с номинален капацитет 99,98 Wh.

Съдържанието се възпроизвежда отлично на 16-инчовия екран Triton 500 SE с технология PolarBlack. Геймърите ще могат да се възползват от честота на опресняване 240 Hz на екран с разделителна способност WQXGA (2560×1600 пиксела) и време на реакция 3 ms, както и от технологията за синхронизация на кадрите G-Sync на Nvidia.

За създателите на съдържание ще бъдат полезни и яркостта от 500 нита, 100-процентовото покритие на цветовата гама DCI-P3 и съотношението на изображението 16:10 за по-висока производителност, както и четецът на карти SD 7.0 за трансфер на съдържание.

Тънкият геймърски лаптоп на Acer е „специално издание”, за игри и работа
(снимка: Acer)

Лаптопът е оборудван с пълен набор от портове USB 3.2 Gen, сред които Thunderbolt 4 Type-C с поддръжка на DisplayPort и бързо зареждане и порт HDMI 2.1, който позволява възпроизвеждане на съдържание с разделителна способност 4K и честота на опресняване 120 Hz чрез свързване на външен екран.

Високоскоростната свързаност е осигурена от Ethernet контролер Killer E3100G 2.5G на Intel, технология Killer Wi-Fi 6E 1675i на Intel и Control Center 2.0. Моделът се предлага с предварително инсталирана операционна система Windows 11.

Коментар