ИТ гиганти придават още сила на Linux

Корпоративните потребители могат да очакват по-мощни и по-надеждни решения за техните ИТ центрове. Гигантите Oracle и Intel обявиха, че ще работят съвместно за по-бързо навлизане на Linux системите с технологии от двете компании.
Софтуерният гигант и водещият производител на процесори ще предложат висока производителност и надеждност на клиентите, които използват Oracle решения, работещи върху Linux сървъри с Intel Core микроархитектура. Обявлението всъщност е едно развитие на дългогодишното партньорство на двете компании в областта на корпоративните ИТ системи.
Клиентите искат изчислителна мощ на ниска цена, казва Лари Елисън, шефът на Oracle. Инвестициите и съвместните усилия на Intel и Oracle ще осигурят ценово-ефективни решения за техните центрове за данни, допълва той.
В рамките на партньорството двете компании ще установяват стандарти за производителност и ще координират усилията си по навременно сертифициране и предлагане на продуктите.
Intel подкрепя също така наскоро обявената от Oracle програма Unbreakable Linux 2.0, като ще работи заедно със своя партньор за развитие на Enterprise Linux. Подобренията ще се извършват съвместно с обществото и доставчиците на Linux и предвиждат добавяне на корпоративни характеристики и оптимизация за Intel-базирани сървъри.
Двете компании са се споразумели съвместно да маркетират предимствата на Oracle решенията, работещи на Linux сървъри с Intel микроархитектура.

Коментар