Motorola се кани да разтърси пазара с 200MP смартфон

Motorola ще повиши резолюцията на основната камера до 200 мегапиксела
(снимка: Motorola)

Надпреварата за по-високи резолюции на смартфон камерите изглежда няма край. Motorola разработва флагман с кодовото име Frontier, който ще предложи сензор с невероятните 200 мегапиксела (MP).

Новият смартфон ще стъпи на 4-нанометров процесор Snapdragon 8 Gen 2, разработен от Qualcomm, твърди SparrowsNews. Настоящата SoC Snapdragon 8 Gen 1 комбинира осем ядра с тактова честота до 3,0 GHz, седмо поколение Qualcomm AI Engine, ново поколение Adreno графичен ускорител и Snapdragon X65 5G модем.

На Frontier се приписват 8 или 12GB RAM. Капацитетът на флаш паметта ще бъде 128 или 256GB. Смартфонът ще има 6,67-инчов OLED FHD+ дисплей с честота на опресняване 144 Hz. Панелът ще се извива отстрани на корпуса.

Голямата атракция в модела е 200-мегапикселова сензор Samsung S5KHP1 (ISOCELL HP1) в основната камера. В допълнение, тя ще включва 50MP ултраширок сензор Samsung S5KJN1SQ03 (JN1) и 12MP телефото модул, базиран на сензор Sony IMX663.

Предполага се, че на лицевата си част новият смартфон на Motorola ще има камера за селфи с 60-мегапикселов сензор OmniVision OV60A. Данните сочат още за батерия със 125W кабелно и 50W безжично зареждане.

Към момента няма официална информация за устройството от Motorola. Не е ясно кога компанията ще пусне 200-мегапикселовият Fronteir на пазара и на каква цена.

Коментари по темата: „Motorola се кани да разтърси пазара с 200MP смартфон”

добавете коментар...

  1. flashko

    Няма ли да направят нещо смислено? Например да се зарежда безжично напълно за не повече от 20 минути и при натоварено използване да издържа поне седмица. От години чета все разни обещания в тази насока и до момента са си все само обещания.

Коментар