Идва Galaxy S23 Ultra с 200MP основен сензор

Samsung ще отприщи нов кръг във войната за мегапиксели, въвеждайки 200MP сензор в смартфоните
(снимка: Samsung)

Ако вече е известно, че основният сензор на смартфона Galaxy S22 Ultra ще има резолюция 108 мегапиксела, то следващият флагман на Samsung – моделът S23, се очаква да вдигне летвата летвата още по-високо, до 200 мегапиксела, според последни информации от свързани с компанията източници.

Корейският производител оптимизира този сензор вече три години и Galaxy S22 Ultra ще разкрие неговите възможности в максимална степен. Но следващото поколение смартфони на Samsung ще отприщи пореден кръг от мегапикселовата война, защото Galaxy S23 Ultra най-накрая ще получи нов сензор за изображения с резолюция от 200 мегапиксела.

Говорим за сензора ISOCELL HP1, който Samsung представи в началото на септември. Оптичният му формат е 1/1,22 инча, а размерът на пиксела е 0,64 микрона, съобщи Sam Mobile. Сензорът поддържа 8K видео запис при 30 кадъра в секунда (fps) и 4K видео при 120 fps.

Технологията за обединяване на пиксели ChameleonCell ще създаде по-ярки изображения, когато резолюцията се намали до 50 или 12,5 мегапиксела. В първия случай размерът на пиксела ще бъде 1,28 микрона, а във втория – 2,65 микрона.

200-мегапикселовият сензор ще остане в смартфоните на Samsung за дълго време. Както в случая със 100MP сензор, компанията ще го използва в продължение на няколко години, като го подобрява с пускането на всеки нов флагман.

Коментар