Samsung разработва 600MP камера за смартфони

Вградените в смартфона камери предлагат все по-висока резолюция
(снимка: CC0 Public Domain)

Надпреварата за мегапиксели в смартфон камерите може да доведе до появата на екстравагантно решение. Samsung разработва  600-мегапикселова камера, според публикация на известния инсайдер Ice Universe.

От слайд с презентация на Samsung става ясно, че ISOCELL сензорите за изображения ще се развият, за да решат ключов проблем с камерата в смартфона. Сега дебелината на модула нараства заедно с диагонала на сензорите, но Samsung ще се опита да направи камерите по-компактни.

Така например, за 108-мегапикселов сензор с диагонал 1/0,57″ и размер на пиксела 0,8 микрона, дебелината на модула достига 9,1 мм. При 600 мегапиксела, модулът ще заеме 12% от площта на задния панел и ще изпъкне с 13,2 мм, ако Samsung не предложи решение за по-компактна камера.

Докъде ще стигне надпреварата за мегапиксели в смартфоните можем само да гадаем. Но едно е сигурно – производителите ще продължат да експериментират в тази област, тъй като снимането е ключово приложение на смартфоните и възможност за разграничаване от конкуренцията.

Коментар