Google Maps добавя емисия с новини от местните общности

Нововъведение в Google Maps добавя полезна информация за потребителите
(снимка: CC0 Public Domain)

Google добавя нова функция в популярната си картографска услуга, която ще даде на потребителите на мобилни устройства полезна информация за местата, които посещават, и същевременно ще помогне на малкия бизнес в условията на пандемия.

Актуализираният раздел „Explore” в Google Maps вече включва емисия с новини от общността, която показва нови отзиви, снимки и публикации от потребители и собственици на заведения. Емисията ще предложи и новини от издатели.

Това поредно подобрение на Google Maps цели да помогне на потребителите да научат повече за даден район или град, да го изследват и да намерят нови места. Така например, можете да научите за появата на ново ястие в любимия ви ресторант, да видите препоръки за ново място и т.н.

Услугата Google Maps се обогатява с новини и отзиви от локалните общности
(снимка: Google)

От друга страна, нововъведението е от полза за малките бизнеси, които бяха засегнати много сериозно от ограниченията, въведени по целия свят заради разпространението на вируса Covid-19.

Новините от общността се показват на най-видно място в емисията. Функцията постепенно се въвежда в Google Maps и скоро ще бъде достъпна за потребителите на Android и iOS устройства в глобален мащаб.

Коментар