Google Maps с полезна функция за собствениците на е-коли

Притежателите на електромобили ще получат още едно удобство от Google Maps
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярната услуга за навигация Google Maps скоро ще стане още по-полезна за собствениците на електрически превозни средства. Софтуерът, инсталиран на всеки смартфон, ще показва местоположението на станциите за зареждане Plug and Charge.

Google Maps отдавна показва станции за зареждане на електрически превозни средства, мощността на тези станции и други данни. Скоро обаче услугата ще има още една полезна функция за собствениците на електрически автомобили.

В кода на приложението Google Maps е открита нова функция, която трябва да се появи в софтуера по-късно тази година. Става въпрос за показване на станции за зареждане Plug and Charge, съобщи Android Authority.

Plug and Charge са станции за зареждане, които са свободно достъпни и не изискват собствено приложение или специална карта. При тях идентификацията и плащането стават автоматично. Разбира се, такива станции са удобни за всички, тъй като използването на зарядната станция е безпроблемно.

Технологията Plug and Charge не е просто зареждане без идентификация. При нея има идентификация, но тя става автоматично, когато колата е свързана към станцията. Така се извършва и плащането. За да работи, технологията трябва да се поддържа не само от зарядните станции, но и от самите автомобили.

Коментар