Huawei P50 Pocket – сгъваем смартфон с два екрана

Сгъваемият P50 Pocket олицетворява иновациите в технологиите и дизайна
(снимка: Huawei)

Иновативен сгъваем смартфон е новото предложение на Huawei. Моделът P50 Pocket е достъпен за предварителни поръчки заедно с флагмана във фотографията P50 Pro и Bluеtooth слушалки FreeBuds 4.

Huawei P50 Pocket e сгъваем смартфон, безкомпромисен по отношение на конструкция, дизайн, камера и производителност”, казва за устройството Дерек Ю, президент на Huawei за Централна и Източна Европа, Скандинавските държави и Канада.

Моделът е олицетворение на иновациите в технологиите и дизайна. Той е сгъваем смартфон, с артистична визия, без компромиси с фотографските възможности и цялостната производителност и функционалност.

Екранът върху капака дава лесен достъп до избрана информация
(снимка: Huawei)

Новият P50 Pocket се сгъва симетрично, благодарение на уникален механизъм с Multi-Dimensional Linkage Lifting дизайн. Така при разгъване дисплеят остава гладък и равен, а Multi-Dimensional Hinge технологията гарантира здравина и издръжливост във времето.

Смартфонът е тънък едва 15,2 мм в сгънато състояние и 7,2 мм в разгънато. За по-пълноценно изживяване е екипиран с два екрана. Основният е 6,9-инчов гъвкав OLED екран в пропорции 21:9, пикселна гъстота 442ppi и 1,07 милиарда цвята. Поддържа цветно пространство P3 за реалистично цветопредаване и кино изживяване.

P50 Pocket се сгъва симетрично, благодарение на уникален механизъм
(снимка: Huawei)

Екранът върху капака дава лесен достъп до избрана информация и може да се използва за управление на музиката, справка с календара, нотификации, както и за правене на снимки и видеа. В България ще се продава в нежен текстуриран бял цвят.

Huawei P50 Pocket идва с мощна батерия (4 000 mAh) и поддържа бързо зареждане с технология 40W Huawei SuperCharge, въпреки тънкия си и елегантен профил. С този модел дебютира и режимът Super Privacy Mode, който автоматично деактивира камерите, микрофона и геопозиционирането при затваряне.

Основният екран е 6,9-инчов гъвкав OLED в пропорции 21:9
(снимка: А1 България)

Сгъваемият смартфон е част от фотографски ориентираната P серия, като предлага мощна система за снимане – True-Chroma Image Engine, Huawei XD Optics и Huawei XD Fusion Pro. На база на тях Huawei разработва Ultra Spectrum Camera Matrix, което включва 10-канален Multi-Spectrum Sensor, Ultra Spectrum Illuminator, AF Laser, 40MP True-Chroma Camera, 13MP Ultra Wide-Angle камера и 32MP Ultra Spectrum Camera.

Ultra Spectrum камерата идва с комбинация от хардуер и софтуер, както и тунинговане на над 2000 цвята, съобразно с начина, по който ги възприема човешкото око, за да се получи максимално естествено усещане от финалния резултат.

Благодарение на сгъваемия формат, смартфонът използва алгоритми за портретни селфита с основната камера, като използва сензора ѝ за подобряване на изображенията дори в условия на ниска осветеност.

Huawei P50 Pocke е част от фотографски ориентираната P серия
(снимка: Huawei)

Моделът се базира на EMUI 12 и идва със собствен магазин за приложения на компанията – AppGallery, с вградена търсачка Petal Search, с портфолио от глобални и локални приложения.

Продажбите на Huawei P50 Pro и Huawei P50 Pocket започват от днес с кампания за предварителни поръчки в А1, Теленор, Виваком, Технополис, Техномаркет, Зора, партньорите на дистрибутора Поликомп и онлайн магазина huaweistore.bg.

Коментар