Bforartists – професионален 2D и 3D редактор

Философията на Bforartists е да предложи интуитивен GUI, с лесно достъпни функции
(екранна снимка: Bforartists)

Ако се занимавате професионално с 2D и 3D съдържание и търсите пълнофункционален асистент с отворен код, можете да разгледате програмата Bforartists. Тя е разклонение на известния 3D инструмент Blender, като предлага множество подобрения, които целят да направят потребителското изживяване много по-пълноценно.

Bforartists може да се похвали с впечатляващ набор от функции, спретнато организирани в графичния потребителски интерфейс, която предлага неограничени възможности по отношение на графичния дизайн – вариращи от моделиране и текстуриране до скулптуриране, такелаж, рендъринг и други.

Преди всичко, това е програма, насочена към крайния потребител, а не към разработчиците, което означава, че философията зад проекта е да предлага интуитивен GUI и да направи всички негови функции леснодостъпни.

Множеството вградени инструменти позволяват създаване на висококачествено 2D и 3D съдържание. Налични са два различни рендера, които превръщат 2D изображение в 3D модел. Bforartists предоставя още поддръжка на HDR осветление, CPU&GPU рендъринг и други интересни възможности.

По отношение на моделирането заслужава да бъдат споменати функции като моделирането на полигони, Ngons и Python скриптовете. Освен това, комбинираните възможностите на двата рендера осигуряват балансиран микс от функции. Нещо повече, програмата предлага разнообразни решения за такелаж и гарантира реалистични ефекти, какъвто е случаят със скулптурата, с интегрирани до 20 вида ленти с четки.

Програмата Bforartists може да се похвали с впечатляващ набор от функции
(екранна снимка: Bforartists)

Що се отнася до анимацията, налични са редактор на пози за анимация на герои, K права/обратна кинематика, нелинейна анимация и редица други функции. След това могат да се използват множество методи за картографиране с вграден композитор, отварящ вратата към широка художествена перспектива.

Интегрирани са и инструменти за симулации, което означава, че можете да изследвате всичко – от коса, дим, течност до частици. Не на последно място, в списъка с функции е включено проследяването на камера и обекти.

В заключение, Bforartists е мощен 2D и 3D редактор, който насърчава всякакви творчески фантазии. Придружен е с обширно ръководство, което би трябвало да е от голяма полза за потребителите. Програмата предлага неограничени възможности за дизайн.

Даунлоуд: Bforartists

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар