Driver Talent – актуализира остарелите драйвери

Driver Talent показва драйверите с техните версии, дата и размер
(екранна снимка: Driver Talent)

Компютрите, като съществена част от ежедневието ни – и в бита, и в работата – е важно да бъдат поддържани в най-добро състояние. Driver Talent е приложение, което автоматично преразглежда всички драйвери и намира най-новите актуализации онлайн, за да може компютърът ви да работи оптимално.

Инсталирането и настройването на Driver Talent не би трябвало да затрудни никого. За някои ще е досадно, че по подразбиране програмата стартира всеки път, когато се включва компютърът, но тази опция може да бъде деактивирана от панела с настройки.



Програмата разполага с приятен и лесен за използване интерфейс, където всички основни компоненти са спретнато организирани в различни области. Тя автоматично открива версията на Windows, след което ще поиска разрешение да сканира всички драйвери, за да покаже остарелите. Показва датата, версията и размерът на най-новите драйвери.

Driver Talent включва и допълнителни инструменти. Например, може да преинсталирате, деинсталирате, архивирате и възстановявате драйвери. Възможно е да се прегледат всички драйвери за периферни устройства, както и информация за хардуера – като процесор, часовник, брой ядра, памет, диск, адаптер за дисплей, дънна платка, монитор и др. Тези данни могат да бъдат пренесени в обикновен текстов документ.

Driver Talent ще сканира всички драйвери след като ѝ разрешите да го направи
(екранна снимка: Driver Talent)

По подразбиране, когато се затваря, програмата се минимизира в системната лента. Също така автоматично създава резервни копия, преди да инсталира или деинсталира драйвери. Тези опции, естествено, могат да бъдат деактивирани.

Що се отнася до другите настройки, можете да позволите автоматично сканиране при стартиране на програмата, да персонализирате папките за изтегляне и архивиране, да променяте конфигурацията на прокси сървъра, както и да ограничите скоростта на изтегляне.

Допълнителни опции са налични в Pro версията на приложението.



В заключение, можем да кажем, че Driver Talent е полезен софтуер, който може да поддържа компютъра ви в най-оптимално състояние, наред с други интересни функции.

Даунлоуд: Driver Talent

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар