LG обяви нова ера в телевизорите с QNED MiniLED

Гамата LG QNED MiniLED може да се похвали с възможност за ултра големи екрани
(снимка: CC0 Public Domain)

LG Electronics обяви „революционна комбинация” от технологии в своята гама QNED MiniLED телевизори. Компанията говори за „нова ера” в LCD телевизорите, като комбинира Mini LED подсветка с технологиите Quantum Dot и NanoCell в иновативен дисплей. Този синтез от технологии осигурява картина с по-ярки цветове и по-дълбоко черно.

Технологията на LG носи промяна на пазара за телевизори, подчертаха от компанията. Mini LED светодиодите – усъвършенствана технология за източник на светлина – са значително по-малки от светодиодите в подсветките, които се срещат в конвенционалните LCD дисплеи. Това позволява на LG QNED Mini LED да побере приблизително 30 000 мини светодиода и 2500 уникални зони на затъмняване на екрана.

Резултатът е драстично по-висока пикова яркост, дълбоки черни тонове с намален ефект на ореол дори в най-тъмните сцени, както и ниво на прецизност и детайлност, които не могат да бъдат постигнати от конвенционалните LCD телевизори.

Иновативният дисплей е сертифициран чрез независимо тестване от трети страни. По-конкретно, сертификацията е извършена от Intertek и потвърждава 100% цветови обем, което означава, че LG QNED Mini LED може да изразява 100% от спектъра DCI-P3 в 3D цветно пространство, което покрива пълния диапазон на яркост на телевизора.

Комбинация от технологии осигурява картина с по-ярки цветове и по-дълбоко черно
(снимка: CC0 Public Domain)

Освен това цветовете се възпроизвеждат с висока степен на съответствие, благодарение на иновативната технология на дисплея на телевизора. Тук се има предвид съответствието на показаната картина върху екрана по отношение на цветовете и осветеността, измерено до ъгли от ±30°. Със 100% цветово съответствие всичко, което зрителят гледа на телевизор LG QNED Mini LED, се показва с богати, оригинални цветове, дори от широк ъгъл.

Гамата LG QNED MiniLED може да се похвали и с още едно постижение – възможността за ултра голям екран, при който няма компромиси с качеството на картината. По-големият брой светлодиоди и повечето зони на затъмняване позволява на зрителя да се наслаждава на цялото съдържание с по-добра 4K и 8K детайлност на различни модели с големи 75- и 86-инчови размери на екрана – за кинематографично, гейминг и спортно изживяване.

За кино фенове телевизорите разполагат с Filmmaker Mode, който изключва плавността на движението, като в същото време запазва оригиналните съотношения на екрана, цветовете и скоростта на кадрите. Така оригиналната концепция на режисьора се предава прецизно, за да видят зрителите филма по начина, по който той е бил замислен.

LG QNED Mini LED идва и с технология Dolby Vision IQ, която използва метаданни и вградените в телевизорите светлинни сензори за оптимизиране на качеството на картината според жанровото съдържание и околната среда, докато в същото време Dolby Atmos предоставя многоизмерен звук. Тази комбинация осигурява по-реалистично филмово преживяване.

LG QNED MiniLED са телевизори за кинематографично, гейминг и спортно изживяване
(снимка: CC0 Public Domain)

Собствената технология на LG за динамичен обхват, HDR 10 Pro, пък регулира яркостта, за да подсили цветовете, да разкрие всеки дребен детайл и да внесе реалистична яснота във всяко изображение, като освен това подсилва и интензивността на обикновеното HDR съдържание.

Телевизорите поддържат автоматично калибриране, което дава възможност на експертите да извършат бързо калибриране на LG QNED Mini LED. Това гарантира, че телевизорът може да бъде настроен да предоставя оптимална точност на изображението и спомага за предотвратяване на потенциални отклонения при осветеността, за да предостави висококачествена картина.

За спортните фенове LG QNED Mini LED предлага опция за предупреждение за спортните събития. Това означава, че потребителите ще бъдат уведомени когато мачът е на път да започне, за да не пропуска спортна среща, дори ако гледа друго съдържание.

Предвидени са и специални функции за геймърите. Оптимизаторът за игри предоставя оптимизирани настройки за различни жанрове на игри, включително FPS, RPG и RTS. Потребителите могат да получат достъп до всичко на едно място за по-голям контрол върху настройките на картината и звука.

Освен това е възможно превключването между технологиите VRR и AMD FreeSync. Този допълнителен контрол гарантира, че всички игри ще бъдат ясни и плавни с по-малко забавяне на изпълнението, накъсване и забавянето на образа на екрана.

Не на последно място LG QNED Mini LED предлага усъвършенстван дизайн
(снимка: CC0 Public Domain)

Телевизорите от серията разполагат и с ново табло за управление на играта, което представлява опростено меню с възможност за бърза проверка или регулация в движение на някои от настройките на оптимизатора за игри — и всичко това по време на играта. Докато таблото за управление е отворено, има възможност за връщане към оптимизатора за достъп до повече настройки или промяна на цвета на HUD изобразяването на игровия стил.

LG QNED Mini LED поддържа и технология AMD FreeSync Premium за променливи скорости на опресняване по време на игра. Технологията намалява значително забавянето на обновяването, също и накъсването, за да бъде играта по-ясна и по-безпроблемна, дори и на свръхголям екран. Поддържат се още Dolby Vision HDR при 4K 120Hz, а VRR, ALLM и eARC се съчетават с най-новите спецификации HDMI 2.1, за да намалят замъгляването на движението и фантомните образи и да осигурят плавна, синхронизирана графика с висока разделителна способност.

Не на последно място LG QNED Mini LED предлага усъвършенстван дизайн. Оптимизиран за монтиране на стена със супер тънък дизайн, дори най-големият 86-инчов телевизор със свръхголям екран от гамата виси почти плътно до стената, вписвайки се в домашния интериор.

Коментари по темата: „LG обяви нова ера в телевизорите с QNED MiniLED”

добавете коментар...

  1. Фофу

    “…кат по бай-тошово времи и да спре тотално… слу4айно то4но като свърше гранцията:))) хах охоох”

    Та за туй купуАш руска техника – нема разваляне. 240 год заводска гаранция и после може да купиш разширена до 360 год.

  2. aquadude

    яша ве, тъмън къ са развали едното, да има резервно потсветкъ
    пък може са навързани последователно кат по бай-тошово времи и да спре тотално… слу4айно то4но като свърше гранцията:))) хах охоох

Коментар