Genesis Pallad 400: раница за мобилния офис

Тази раница може да побере цял мобилен офис и рутинните покупки за деня
(снимки видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Две отделения, пет джоба, огромен обем, разтърсващ дизайн и удобство за зареждане на дребна електроника в движение – раницата Genesis Pallad 400 е предвидливо проектирана за всички, които често се местят от едно място на друго ведно с цялата си дигитална „екосистема”. Това са професионалистите, които наред с работния лаптоп носят куп цифрова техника, това са геймърите, които ходят по фестивали, конкурси и гейминг-партита – въобще всички дигитални номади.

Раница ли? Има хиляди модели на пазара – и те всички предвидени да носим лаптопа си на гръб. Но далеч не всички са направени с мисълта, че наред с ноутбука мъкнем десетки други устройства: мишка, може и клавиатура, външен твърд диск, може би и фотоапарат или камера. Да не говорим за ежедневните дреболии като портфейли, напитки и храна, дезодорант, грейка за ръце (през зимата) и др.

Графитено-черна на вид, раницата лъщи и това не е случайно: промазаният текстил във външността ѝ е абсолютно водонепроницаем! Отворим ли отделенията и джобовете ѝ, посреща ни дръзка, алено-червена вътрешност. Подобен дизайн е изненада за повечето хора, свикнали да носят ИТ техниката си в раница, защото интериорът обичайно е сив или черен. С яркочервената си вътрешност Pallad 400 хваща окото и изглежда „дизайнерски”, нахакано.

От двете отделения задното, разбира се, е предвидено за лаптопа. Ноутбукът може да е доста голям, над 15-инчов, но ще се побере без затруднение. Все пак дълбочината на Pallad 400 е почти 45 сантиметра!

Вторият, по-преден раздел може да поеме останалата техника. Той е огромен! С лекота побира цяло яке, което прави раницата отлична за преходния пролетно-есенен период с големи температурни амплитуди (когато ту сме навлечени, ту искаме да останем по къс ръкав). Ако не техника, човек може да напъха в този раздел цяла библиотека книги или две-три големи бутилки безалкохолно.

Има и два вътрешни мини-джоба, в които човек може да сложи, например, мишка и кабели, или пък мини-аптечка и дребни аксесоари.

Дизайнерска кожена ивица, която се простира хоризонтално върху предницата на раницата, краси Pallad 400. Но това всъщност е още един джоб! Той е по-тесен, но е дълбок.

Най-отгоре на раницата има мини-джобче с къс цип, готово да прибере дребни аксесоари, които е важно да са лесно достъпни – например салфетки, ключове, карта за транспорт.

Добре изолираният гръб на раницата също крие джоб в долната половина. Тук могат да се поставят документи с малък размер, банкови карти, портфейл. Доста ловко е скрит този джоб! Издава го само червенеещата ръкохватка на ципа.

Двата странични джоба позволяват човек да прибере дребни неща, които да са достъпни без сваляне на раницата от гърба – например маломерно шише с вода, дъвки или бонбони за свеж дъх и др. Дори и в тези дребни джобчета има вътрешни мини-прегради.

Десният страничен джоб е по-специален от левия. Отвън има USB порт, който „гледа” надолу”. Предвиден е за включване на дребна електроника за зареждане: вътре в джоба се поставя батерия, а отвън се включва зареждащият кабел, така че устройството – например телефон – може да се държи в джоба на дрехата или панталона, докато се захранва от батерията в раницата. Отвътре в джоба има USB кабел, грижливо покрит с червения текстил, към който се включва преносимата батерия.

С общ обем от 18 литра тази раница може да побере цял мобилен офис и, навярно, рутинните покупки за деня. Общо до 10 килограма могат да се носят вътре.

В горната част на Pallad 400 меките регулируеми презрамки се срещат в обща текстилна „платформа”, която разпределя тежестта и намалява риска от скъсване на презрамките. Здравата дръжка е подчертана от дизайнерски червени триъгълници. Освен нея има и текстилна закачалка – нещо, което липсва на повечето модели раници на пазара, дори тези от висок клас, и принуждава потребителите да оставят раниците си по подовете.

Раницата Pallad 400 е налична в търговската мрежа у нас от партньорите на полския бранд Genesis. Предлага се на цена от около 50 лв. с включен ДДС и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар