Голяма раница за голям лаптоп и всички аксесоари: Pallad 550

Genesis знае как да прави удобни нещата за феновете на игрите
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Genesis Pallad 550 е раница за всички геймъри, които обичат често да щъкат насам-натам по партита. Тя е голяма и готова да побере солиден лаптоп наред с всичките му аксесоари, а защо не и храна и напитки като за един купон – въобще всичко, необходимо за голям кеф.

Неотдавна имахме възможност да изпробваме раницата Genesis Pallad 400 с нейната отличителна, алено-червена вътрешност. Тя и последвалите я модели, включително и новата Genesis Pallad 550, потвърждават, че производителят на гейминг-аксесоари знае как да прави удобни нещата за феновете на игрите. Даже би било хубаво създателите на бизнес-раници да вземат идеи относно богатството от прегради и отделения, които правят удобно носенето на мобилната техника – лаптоп и адаптер, мишка, клавиатура, слушалки, фотоапарат, лични вещи.

Пространство и дълбочина

Под „голяма” се разбира наистина голяма. Genesis Pallad 550 разполага с достатъчно място за 17,3-инчов лаптоп и то така, че той да потъне комфортно в най-вътрешния джоб. Пак в него, но в отделна преграда, е предвидено място и за клавиатурата. Компактните гейминг-клавиатури на Genesis влизат и потъват вътре като в гардероб, така че човек спокойно може да напъха и голяма клавиатура.

Може би с всяка друга раница това би препълнило вътрешността, но след тези две попълнения Pallad 550 продължава да изглежда откровено полупразна като зейналата паст на някоя гладна ламя.

В средния джоб е предвидено мястото за слушалките – гейминг-слушалки, разбира се. Пространството е толкова голямо, че навярно биха могли да се поберат и два чифта слушалки. Алтернативно, тук можем да напъхаме гейминг-пад, ако ще и да е от най-големите – стига да е навит на руло.


Два малки вътрешни джоба са предвидени за мишката и за адаптера на лаптопа. Вярно е, че някои адаптери са доста големи и трудно биха се побрали в този джоб, но пък той няма нужда от плътно и старателно затваряне. Отгоре се намира вътрешен джоб с мрежа и цип, обещавайки да съхранява грижовно и отговорно по-дребни аксесоари: карти памет, флашки и др. Предният панел има още дузина джобчета за всякакви цели: батерии, химикалки и маркери, портфейли, аптечка и всичко, което обичаме да носим обичайно.

Страничните джобове са – внимание! – общо четири! Има по два от всяка страна, един над друг. Долните два са двойни, т.е. с дублирани с външна преграда от мрежа и ластик, от отворен тип, очевидно за шишета и кенове с бутилирана вода или други напитки.




Горният десен джоб крие изненада: кръгъл отвор към големите вътрешни джобове позволява прекарване на кабел за зареждане на телефон от преносима батерия. За съжаление този джоб е твърде малък, за да побере обикновен смартфон, но пък можем да сложим тук дребни джаджи, които имат нужда от зареждане – например слушалки-“тапи”. Горният ляв страничен джоб пък е предвиден за слънчеви очила.

И ако всичко това не стига, един просторен преден джоб с два ципа отстрани отваря още място за допълнителни лични вещи.

Издръжливост

Изключително издръжливият вътрешен дизайн осигурява пълната безопасност на носеното оборудване. Отделните джобове и секциите в тях са разделени от прегради с мека изолация, така че компютрите и аксесоарите да останат ненакърнени при продължително носене.

Повърхността на раницата е графитеносива и изглежда своеобразно „мазна”, което не е случайно – тя е водоотблъскваща. В дъжд и сняг техниката остава непокътната.

Циповете се затварят плътно. За удобство всеки от тях има ластичен ремък, който удължава водачите.

Предвид огромното количество техника, което Pallad 500 може да побере, раницата има и хоризонтален ремък, свързващ двете презрамки на нивото на кръста. Естествено, самите презрамки са регулируеми и позволяват приспособяване на раницата към параметрите на тялото. Заедно с хоризонталния ремък конструкцията позволява да се носи доста товар – до 10 килограма.

Здрава е и дръжката в горната част на раницата, която е дебела и мощна и създава усещането, че е готова „да тегли влак”. Тя дава пълно спокойствие на всички, които са склонни понякога да задържат раницата в ръка, например когато пътуват в градския транспорт.

Наличност и цена

Гейъмърската раница Pallad 550 е налична за покупки в търговската мрежа у нас от партньорите на полския бранд Genesis. Тази практична придобивка ще ви струва около 100 лв. с включен ДДС, като може да разчитате на гаранция от 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар