Лаптоп-раница с екшън характер: Pallad 450 Lite

Раницата за геймъри Pallad 450 Lite има 13 джоба и може да носи до 16 кг – техника и лични вещи
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Ако компютърът е геймърски, значи е мощен и на него могат да „вървят” всякакви приложения, включително и повечето професионални програми. По същия начин и геймърските лаптоп-раници са „мощни”: те могат да се използват за всичкото игрово оборудване, но и за цял мобилен офис и много лични вещи – и са удобни, с много отделения и джобове. Такава мултифункционална раница е Genesis Pallad 450 Lite.

Дизайн

За разлика от повечето раници за гейминг-лаптопи на Genesis, които са със сдържан и семпъл външен вид и следователно пасват на почти всеки стил, дори и най-строгия, Pallad 450 Lite е с ясно изразен „приключенски” вид и характер. Тя е с камуфлажен десен, доминиран от сивата цветова палитра. Това, заедно с яките катарами и ремъци, ѝ придава екшън-характер, типичен за бойното поле, каквото би ни посрещнало в редица игрови сюжети.

Място за всичко

Два големи отсека в раницата имат грижата да поберат спокойно цялото техническо оборудване. Задният отсек, откъм гърба, традиционно е оразмерен за лаптоп. Големината му позволява да се натика 15,6-инчов преносим компютър в омекотена обвивка, която да го предпазва от удари и сътресения.

Вторият, по-преден отсек, е проектиран да побере периферията. Тук има място за адаптер, омекотен джоб за мишка, по-голям джоб за мобилна клавиатура, както и достатъчно пространство за слушалки с големи наушници.

Голям мрежов джоб с цип позволява да приберем и обичайни аксесоари, които може да искаме да носим със себе си – флаш-памети, USB кабели, та дори и компактен твърдотелен външен диск. Тук има и офис-органайзер: пространство с място за химикалки и маркери, както и малки джобове за визитки, карти, телефон и други дребни вещи.




Два по-малки допълнителни джоба позволяват в раницата да поместим всичко останало, което бихме искали да носим със себе си на път към гейминг-парти. Единият е разположен най-отпред, а другият – върху текстилния „капак” на раницата. Те са достатъчно просторни, за да можем да приберем там телефон или дори малък фотоапарат, портфейл, кърпи и салфетки, зарядни устройства, джобно ножче или дори малка аптечка.

Два странични мрежови джоба са предвидени да носят напитките, които бихме взели със себе си на път – шишета от 0,5 или 0,75 мл.

Общо Pallad 450 Lite има 13 джоба, от които 4 са външни. Тя може да носи до 16 килограма товар – техника и лични вещи.

Здрава като за полесражение

Макар че не се очаква една геймърска раница да преживява кой знае колко тежки външни условия, Pallad 450 Lite е конструирана като за ежедневното „бойно поле”, в което можем да се озовем в градската джунгла.

Голямата пластмасова катарама, с която се закопчава текстилният капак, е от най-здравите и „твърди” катарами, съпоставима с тези на коланите на туристическите раници. Презрамките са омекотени и се свързват помежду си с ремък, преминаващ пред гърдите. Той също се закопчава със здрава катарама. Самият текстил е здрав, устойчив на надрасквания и триене.




С подобна раница човек може да носи своя гейминг-сет или мобилен офис във всякакви условия: може да тича, скача, катери стълби и прескача препятствия, да кара колело или скутер, дори да се впусне в лек градски паркур, носейки своята техника безопасно.

Освен това Pallad 450 Lite е водонепроницаема. С нея човек може да се придвижва дори в неблагоприятни метеорологични условия, да ходи или кара колелото си в дъжд и вятър, без техниката да усети. Фабрично нанесеният PVC слой предпазва от всякакви външни влияния.

При това положение раницата е действително мултуфункционална. Тя може да се използва за ежедневно носене на персоналната работна техника, за ходене на училище, за разходки из планината и, разбира се, за продължително движение из града с обществения транспорт или персонално превозно средство от типа на велосипед или е-тротинетка.

Наличност и цена

Раницата за геймъри Pallad 450 Lite е широко достъпна в търговската мрежа у нас от партньорите на полския бранд Genesis. Предлага се на цени около 70-80 лв. с ДДС и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Лаптоп-раница с екшън характер: Pallad 450 Lite”

добавете коментар...

  1. Кирил

    Много е хубава и функционална, но не носи на товар. Скъса се за няма 2 месеца…

Коментар