USB Disabler Pro – контролира достъпа до флаш паметите

USB Disabler Pro е олекотено софтуерно приложение, създадено специално да помогне на потребителите да предотвратят неоторизиран достъп до флаш паметите на компютъра.

Инструментът е полезен за всички потребители, които искат да защитят компютъра си от заразяване с различни видове злонамерен софтуер, разпространяван лесно чрез USB флашките. Програмата помага също за предотвратяване на кражби на чувствителни данни от други потребители.

Функцията Windows AutoRun действа като мост между компютъра и USB устройството, за да помогне за автоматично откриване на наличието на ново устройство, свързано към системата. От друга страна, същата функция позволява на вирусите да проникнат в компютъра и да получат достъп до чувствителна информация. Ето защо имат място приложения като USB Disabler Pro.

Програмата поддържа два режима – тих и предупредителен
(екранна снимка: USB Disabler Pro)

В процеса на инсталиране програмата изисква да изберете потребител или да въведете името на група, която ще има достъп до USB устройствата и разрешаването им за използване.

USB Disabler Pro работи тихо в системната лента, без да пречи на останалите задачи. Когато бъде извикана, тя показва няколко конфигурационни настройки, които лесно могат да бъдат променени.

Програмата позволява създаване на списъци с устройства, които са блокирани или разрешени да работят, и дава възможност за избор на нивото на предупреждение, а именно – безшумно (подсеща потребителите, когато USB устройствата са свързани към компютъра) или режим на предупреждение (предупреждава потребителите, че устройството е блокирано и им дава възможност да разрешат достъпа).

Не на последно място, можете да разрешите пълен достъп на администраторите или да блокирате всички потребители.

Достъпът до флашката е ограничен с логин и парола
(екранна снимка: USB Disabler Pro)

USB Disabler Pro работи бързо и без грешки. Консумира малко системни ресурси и не пречи на работата на останалите програми. Това е надеждно приложение за блокиране или разрешаване на достъп до USB флаш устройства.

Даунлоуд: USB Disabler Pro (пробна версия)

Коментар