Nearby Share за Windows – безжично споделяне на файлове с Android устройства

Приложението Nearby Share свързва Android смартфон с Windows компютър и позволява бързо безжично прехвърляне на различни файлове (снимка: Android.com)

Все повече потребители се нуждаят от удобно средство за споделяне на файлове между своите Windows компютри и Android мобилни устройства. Има добра новина – Google пусна стабилна версия на приложението Nearby Share за компютри с Windows.

Този инструмент дава възможност за бързо и удобно споделяне на файлове между компютър под Windows и устройства с Android. Приложението свързва Android смартфона с компютъра и позволява бързо безжично прехвърляне на различни файлове, като снимки или аудио записи, между тях. Може да се използва и за прехвърляне на файлове към други близки смартфони и компютри.

Приложението е достъпно за Android от дълго време, което улеснява потребителите на смартфони и таблети да споделят файлове. Сега разработчикът на софтуера Google улесни споделянето на файлове между Windows компютри и устройства с Android.

Обхватът на функцията Nearby Share е около 5 метра. Що се отнася до мобилните устройства, инструментът за споделяне присъства по подразбиране в джаджи, работещи с Android 6 и по-нови версии на платформата. Потребителите на Windows 10 или Windows 11 ще трябва сами да изтеглят съответното приложение. Понастоящем не се поддържат устройства с процесори Arm.

снимка: Android.com

След като изтеглите и инсталирате приложението, трябва да влезете с вашия Google акаунт и да проверите настройките за видимост на устройството. В зависимост от нуждите, потребителят може да направи устройството си видимо за всички отделни контакти или напълно да деактивира функцията за споделяне.

Трансферът на данни използва Bluetooth или Wi-Fi, така че за да работи функцията правилно, трябва да се уверите, че безжичната мрежа е налична и достъпна.

Даунлоуд:  Nearby Share за Windows

Коментар