Galaxy S22 е тук с претенция за революционна камера

Професионалната AI камера е ключова характеристика на новата серия Galaxy S
(снимка: Samsung)

Новите смартфони Galaxy S22 и S22+, представени вчера от Samsung, насърчават креативността и себеизразяването, благодарение на динамични камери с възможност за интелигентна обработка на изображения, правейки всеки момент “епичен”.

„При проектирането на нашите най-нови устройства от серията S, целта ни бе да създадем камери с революционни възможности, които да могат да работят и през деня, и през нощта, благодарение на най-добрата ефективност, предлагана досега”, коментира Ти Ем Рох, президент на Samsung Electronics и ръководител на MX (Mobile eXperience) бизнеса на корейската компания.

Galaxy S22 и S22+ идват с камери от следващо поколение, така че потребителите да могат да се свързват и да споделят съдържание, където и да се намират. С революционните нови функции Nightography (нощна фотография) – като 23% по-голям сензор и технологията Adaptive Pixel – камерата е проектирана да пропуска повече светлина, да извлича детайли и да улавя цветове, благодарение на които обектите на снимката са ясни, дори и на тъмно.

И Galaxy S22, и S22+ разполагат с мощна 50MP основна камера, 10MP телеобектив и 12MP ултраширок обектив, така че винаги се получават снимки с най-високо качество. А когато потребителите снимат видеоклипове с приятели, новата функция за Auto Framing открива и проследява до 10 души, и автоматично регулира фокуса на камерата, така че тя да улавя всички ясно.

И двете устройства използват усъвършенствана VDIS технология, която минимизира вибрациите, така че се получават плавни и контрастни кадри, дори когато са в движение.

И двете нови устройства имат Dynamic AMOLED 2X адаптивен 120Hz дисплей
(снимка: Samsung)

Galaxy S22 и S22+ са оборудвани с най-новата AI технология на Samsung, благодарение на която снимките са на още по-високо ниво. Лесно е да се правят перфектни снимки в портретен режим с новата AI стерео карта за дълбочина – обектите изглеждат по-добре от всякога, като дори и най-малките детайли са отчетливи и ясни благодарение на усъвършенствания AI алгоритъм.

Същият е и подходът при домашните любимци: новият портретен режим на Galaxy S22/S22+ предотвратява козината на домашните любимци да изглежда размазано. Така потребителите винаги получават най-добрия кадър на домашния си любимец.

С първия по рода си 4-нм процесор на смартфон Galaxy, новите S22 и S22+ издържат на батерия и в най-натоварените дни. Чипът предлага модерната AI и ML обработка, с висока производителност за стрийминг и ефективност. Нещо повече, анализът на мрежовото поведение рационализира работата на приложенията, като автоматично открива кое приложение използва потребителят и насочва най-много мощност натам.

Galaxy S22 е оборудван със стабилна батерия за цял ден работа и 25W бързо зареждане, докато Galaxy S22+ разполага с още по-мощна батерия, която може да издържи дори повече от един ден с едно зареждане. Galaxy S22+ предлага 45W супер бързо зареждане.

Galaxy S22 разполага с 50MP основна камера, 10MP телеобектив и 12MP ултраширок обектив
(снимка: Samsung)

Гледането на филм или шоу е комфортно на дисплеите на Galaxy S22 и S22+. И двете устройства разполагат с Dynamic AMOLED 2X адаптивен 120Hz дисплей, проектиран за най-добро изживяване при гейминг и гледане на видео. И 6,1-инчовият дисплей на Galaxy S22, и 6,6-инчовият на Galaxy S22+ използват Vision booster – интелигентна технология за оптимизиране, която автоматично настройва дисплея към осветлението наоколо и подобрява цветовия контраст. Освен това подобреният в хардуера осигуряват по-висока яркост на дисплея – S22 има пикова яркост от 1300 нита, а S22+ предлага 1750 нита.

Благодарение на партньорство с Google, двата нови смартфона могат да се възползват от Google Duo Live, възможности за споделяне и разглеждане на снимки в галерия с приятели или да си водят бележки от срещи с колеги в Samsung Notes.

И Galaxy S22, и S22+ са изпълнение в емблематичния за S серията Contour-Cut дизайн, който интегрира съвършено камерата в корпуса. За по-елегантен и по-изискан външен вид Samsung проектира и двете устройства с отличителния плосък дисплей, допълнен от луксозно стъкло и матово покритие.  Моделите се отличават с тънка и симетрична метална рамка, а корпусът на камерата съответства на цвета на корпуса на устройството. Устройствата се предлагат в мистично черно, мистично бяло, розово златно и зелено.

S22 и S22+ са първите модели от серия S, конструирани с Armor Aluminum – най-здравият алуминий в индустрията, така че потребителите да могат да използват телефона си навсякъде спокойно. Galaxy S22 е и първият смартфон с новото стъкло Corning Gorilla Glass Victus+. Устройствата от серията S22 са оборудвани с това здраво стъкло отпред и отзад, така че да са защитени при случайно изпускане.

Цялата серия Galaxy S22 ще се поддържа от до четири поколения ъпгрейди на операционната система Android. Така милионите потребители на Galaxy могат да увеличат живота на своя смартфон, без да се лишават от новите решения за гарантиране на сигурността, производителността и други нови функции. Samsung ще приложи този подход в цялата продуктова гама.

Galaxy S22 и S22+ се предлагат в мистично черно, мистично бяло, розово златно и зелено
(снимка: Samsung)

Потребителите на Galaxy S могат лесно да персонализират телефоните си, като използват изчистения и интуитивен потребителски интерфейс One UI на Samsung, вкл. да приспособяват цветовете на иконите, уиджетите, цветовата палитра и други елементи към своите лични предпочитания и да създават мобилно изживяване, което пасва на начина им на живот. One UI дава лесен достъп до множество емоджита, GIF файлове и стикери директно от клавиатурата.

В сътрудничество с организации в сферата на опазване на природата, Samsung превръща изхвърлените риболовни мрежи във високоефективен материал, интегриран в производството на смартфоните. Този материал – намерил приложение в бутона на телефоните от серията Galaxy S22 – съдържа 20% рециклирана пластмаса от изхвърлени в океана риболовни мрежи. Серията Galaxy S22 съдържа и рециклиран материал в модула на високоговорителя, както и във вътрешните части на бутоните за изключване и за силата на звука.

Samsung използва 100% рециклирана хартия за опаковката на Galaxy S22 и защитно фолио, изработено от рециклирана пластмаса. Всеки калъф е произведен от UL-сертифицирани, екосъобразни материали – като рециклирани пластмаси или вещества на биологична основа.

Серията Galaxy S22 е защитена от платформа за сигурност Knox Vault на Samsung – защитен процесор и памет. Чувствителни данни като пароли, биометрични данни или Blockchain кодове са изолирани от основната операционна система на телефона. Таблото за поверителност на потребителския интерфейс и индикаторът за сигурност улесняват контрола на това кои приложения имат достъп до данните и камерата, така че потребителите могат да решат на кои приложения да предоставят или откажат разрешение за достъп.

Серията Galaxy S22 въвежда и няколко нови функции за сигурност, включително ARM микро-архитектура, която предотвратява кибератаки, насочени към операционната система и паметта.

Galaxy S22 и Galaxy S22+ ще се предлагат в следните цветове и варианти: мистично черно, мистично бяло, розово златно и зелено във варианти със 128GB и 256GB постоянна памет и 8GB RAM. Galaxy S22+ във вариант 8GB/128GB се предлага на цена от 2049 лв. и във вариант 8GB/256GB на цена от 2149 лв. Galaxy S22 във вариант 8GB/128GB се предлага на цена от 1649 лв. и във вариант 8GB/256GB за 1749 лв.

Коментари по темата: „Galaxy S22 е тук с претенция за революционна камера”

добавете коментар...

  1. Stan

    Според спецификациите в gsmarena излиза че Galaxy S20 е по добър в почити всичко.
    И е по евтин.

Коментар