Galaxy Tab S8 – серия таблети от най-висок клас

Galaxy Tab S8 Ultra се отличава с впечатляващ 14,6-инчов Super AMOLED дисплей
(снимка: Samsung)

Новата серия таблети Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ и първият в гамата Galaxy Tab S8 Ultra идват с усъвършенстван хардуер, функционалност от най-висок клас и безпроблемна свързаност с останалите продукти от екосистемата Galaxy. Моделът Ultra е най-големият Galaxy таблет, предлаган досега от Samsung.

Таблетите са предпочитани за видео разговори и стрийминг и поради това всяко от новите устройства на Samsung предлага подобрено изживяване с широкоъгълни предни камери, система от три вградени микрофона и смарт технология за автоматично кадриране за по-високо качество на видеоразговорите.

Други възможности, които се откриват пред притежателите на Galaxy Tab S8, са мултитаскинг с подобрения Multi-Active Window  и обновената версия на Samsung DeX , както и безопасно споделяне на файлове чрез Quick Share.

Серията Galaxy Tab S8 се отличава също с висока производителност, благодарение на супер бързия 4-нанометров процесор – най-бързия процесор в Galaxy таблет, и изключително чувствителен екран при работа със стилуса S Pen. Всичко това е събрано във впечатляващо тънкия корпус на таблетите, изграден от най-здравия алуминий, използван от Samsung – Armor Aluminum.

Въпреки здравото си тяло, и трите модела се характеризират с компактен и ергономичен дизайн и предлагат отлично свързване в екосистемата на Galaxy с функции като Second Screen и Buds Auto Switch.

Първият Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra се отличава с впечатляващ 14,6-инчов Super AMOLED дисплей и честота на опресняване до 120Hz, както и с най-тънката рамка досега – 6,3 мм, за оптимално съотношение екран-корпус за по-завладяващо изживяване. Въпреки олекотения си дизайн, таблетът e със здраво алуминиево тяло – 30% по-устойчиво срещу надраскване и 40% по-малко податливо на огъване от Galaxy Tab S7.

Освен че е снабден с две 12MP предни камери, Galaxy Tab S8 Ultra предлага 4К картина по време на видео разговори. Технологията за автоматично кадриране е друга иновация при видео разговорите, за която допринася отличната колаборация на софтуерно и хардуерно равнище. Освен че фокусът ясно се запазва през цялата видео връзка, той се регулира автоматично при присъединяване на нови участници пред камерата.

За още по-комплексно изживяване към детайлната картина, Samsung добавя и съвършен звук с вградена система от три микрофона с познатата технология за редуциране на околния шум. Всички нови модели от серията Galaxy Tab S8 разполагат с четири говорителя Dolby Atmos, които гарантират чист звук.

Таблети за работа, игри и общуване

Серията Galaxy Tab S8 отговаря на очакванията за динамична графика на истинското гейминг изживяване и занимания с няколко неща наведнъж. Благодарение на 4-нм чип, с който са снабдени таблетите, те предлагат производителност от следващо ниво. Процесорът е най-бързият използван досега в Galaxy таблет.

Новата серия таблети Galaxy Tab S8 включва три модела за работа, игри и общуване
(снимка: Samsung)

Моделите Galaxy Tab S8 и Galaxy Tab S8+ осигуряват достатъчно RAM памет, но ако имате нужда от повече – Galaxy Tab S8 Ultra се предлага с до 16GB RAM и до 512GB място за съхранение, като и трите модела предлагат възможност за допълнителна памет до 1TB с microSD карта.

Серията Galaxy Tab S8 поддържа мигновено споделяне на съдържание чрез защитен Galaxy 5G  – независимо дали става въпрос за онлайн форма на обучение или за преглеждане на входящите имейли на път за работа.

Galaxy Tab S8 е винаги в готовност, благодарение на смарт батерията, която издържа цял ден на интензивно натоварване като гледане на видеа в продължение на часове или пък дълъг филмов маратон. Батерията поддържа 45W супер бързо зареждане, което може да възстанови заряда до 100% за 80 минути. В допълнение, ако смартфонът ви Galaxy S22 има нужда от мощност, можете да го свържете към Galaxy Tab S8 с USB-C кабел и така таблетът се превръща мигновено в преносимо зарядно устройство.

Моделите Galaxy Tab S8 Ultra и Galaxy Tab S8+ предлагат нов оптимизиран S Pen с алгоритъм за прогнозиране с цел свръх-ниско ниво на забавяне при писане. Това осигурява невероятно изживяване, имитиращо движението на химикалка по лист хартия. За първи път ексклузивното партньорство на Samsung с Clip Studio Paint  превръща смартфона в цифрова цветна палитра, S Pen – в четка за рисуване, а обширния екран на Galaxy Tab S8 – в платно.

Потребителите разполагат също с възможност за персонализиране на инструментите си за рисуване и за избор на цветове от реални изображения, заснети със сдвоен Galaxy смартфон.

Новите възможности за записване на 4K видео с Galaxy Tab S8 Ultra позволяват заснемане на ясни и детайлни клипове както със задната камера, така и с широкоъгълната предна камера. Създателите на съдържание и стриймърите могат лесно да заснемат онлайн курсове и геймплей, използвайки персонализирани селфи видеа, вградени във функцията за записване на екрана. В най-скоро време с програмата за редактиране на съдържание – LumaFusion – потребителите ще могат да нанасят прецизни корекции върху видеата със S Pen.

Galaxy Tab S8 Ultra предлага нов оптимизиран S Pen с алгоритъм за прогнозиране
(снимка: Samsung)

Впечатляващият екран на Galaxy Tab S8 Ultra оказва особено влияние в режима Multi-Active Window. Благодарения на големината на дисплея, размерът на отделните малки прозорци може да се променя, както и тяхното разположение, без да се налага никакво превключване от едно приложение към друго.

Таблетите имат значима роля и в комуникацията между хората. Samsung си партнира с Google за организиране на по-добри видео разговори и споделяне на съдържание на живо с Google Duo. По този начин всички участници в разговора могат да гледат едновременно видео в YouTube, да са в един и същ браузър или да развиват творчески идеи с Jamboard  – интерактивната бяла дъска на Google.

Цялостна свързаност в екосистемата на Galaxy

Серията Galaxy Tab S8 работи безпроблемно с всички устройства от екосистемата на Galaxy. Тази интуитивна свързаност означава, че потребителите разполагат с гъвкави възможности за моделиране на свое собствено мобилно изживяване, съчетавайки Galaxy устройствата спрямо уникалните си нужди. Потребителският интерфейс на Samsung One UI Tab 4 предлага последователно изживяване, безпроблемна свързаност, както и интелигентни интеграции, които преминават двустранно от Galaxy Tab S8 към смартфон или компютър.

S Pen позволява запис на всички хрумвания в актуализираното приложение Samsung Notes. А с функцията Quick Share потребителите могат да споделят снимки, видеа и други файлове между Galaxy Tab S8 и Galaxy S22 два пъти по-бързо в сравнение с преди.

С опцията Auto Switch, слушалките Galaxy Buds се сдвояват автоматично с Galaxy Tab S8 и Galaxy S22, така че потребителите могат да преминават от едно устройство на друго без да пропускат нито звук. За първи път таблетите на Galaxy са снабдени с приложението Samsung Health, с което потребителите могат да гледат видео тренировки на по-голям екран и да следят важните си данни и метрики, отчетени с Galaxy Watch.

А подобренията при Samsung DeX  променят режима на Galaxy Tab S8 и от таблет той се превръща в настолен компютър.

Подобрена сигурност

Трите модела Galaxy Tab S8 са оборудвани с нови функции, които дават възможност за проследяване активността на камерата и микрофона и позволяват незабавно блокиране на достъпа до тях. Серията Galaxy Tab S8 също е защитена от платформата Knox Vault на Samsung, която криптира лични данни и предпазва съхраняваните файлове и информация, изолирани от основната операционна система на устройството, за да го защити от атаки. И трите устройства разполагат с интуитивен скенер  за пръстов отпечатък, който позволява отключване с едно докосване.

Серията Galaxy Tab S8 ще поддържа до четири версии  на Android. По този начин милиони потребители на Galaxy могат да увеличат жизнения цикъл на своите устройства, без да се лишават от новите функции за сигурност, производителност и други възможности, които са част от развитието на Galaxy екосистемата.

Устойчив дизайн

Galaxy Tab S8 Ultra се предлага в класическото графитено, а Galaxy Tab S8 и Galaxy Tab S8+ идват в графитено, сребърно и розово-златно. Samsung изненада своите фенове и с нова клавиатура Tab S8 Ultra Book Cover, която разширява функционалността на Galaxy Tab S8 Ultra с по-широки, осветени клавиши, персонализирани настройки за бърз достъп и регулируеми ъгли на поставяне на устройството.

Серията Galaxy Tab S8 ще се предлага в цветове графитено, сребърно и розово златно
(снимка: Samsung)

Клавиатурата Book Cover разполага с първокласна, антимикробна полиуретанова кожа и тъчпад със стъклено покритие, който позволява гладко и прецизно използване. Освен това опцията Wireless Keyboard Share  може да свърже клавиатурата и със смартфон Galaxy за по-лесно писане на имейли и водене на записки.

Устройствата от серията Galaxy Tab S8 са частично конструирани от рециклирани пластмасови компоненти и преработени рибарски мрежи, захвърлени в океана. Таблетите се предлагат в най-тънката опаковка на Samsung досега, изработена от рециклирана хартия с цел ограничване на отпадъците и вредните емисии.

Серията Galaxy Tab S8 ще се предлага в цветовете графитено, сребърно и розово златно. Предварителните поръчки продължават до 24 февруари. Новата серия Galaxy Tab S8 ще бъде налична на пазара от 25 февруари на цени от 1459 лв. до 2549 лв. в зависимост от вида и модела.

Коментар