HP засилва графичната мощ на работните станции

Потребителите на софтуера Adobe Creative Suite 4 ще могат да разчитат на още по-мощна графика, когато ползват HP работни станции. Корпорацията от Пало Алто осигури GPU-ускорен плъгин като опция за своите машини.

CUDA-базираният плъгин Elemental Accelerator 2.0 за видеокарти Nvidia Quadro вече се предлага с всички модели работни станции на HP, вкл. серията Z, и осигурява по-висока производителност при работа с приложения като Adobe Premiere Pro CS4.

Използвайки паралелната изчислителна архитектура CUDA, новият плъгин позволява H.264 видео кодиране на картите Nvidia Quadro GPU. Производителността е 11 пъти по-висока в сравнение с процесорното видео кодиране, твърди HP.

Adobe Creative Suite 4 е тестван на всички работни станции на HP. Машините включват и средството Performance Tuning Framework за Creative Suite 4, с което потребителите могат лесно да конфигурират и актуализират работните си станции и да подобрят стабилността на работа.

Чрез работните станции на HP, оборудвани с видеокарти Quadro, потребителите на CS4 ще могат да се възползват от GPU-ускорение и да достигнат оптимална производителност на приложения като Adobre Premiere Pro, After Effects, Flash и Photoshop.

Плъгинът Elemental Accelerator 2.0 работи с видеокарти Nvidia Quadro FX 1800, 3800, 4800 и 5800. Софтуерът се предлага с работните станции HP Z800, Z600, Z400 и xw4600. 

Коментар