Endpoint Status Checker – детайлна проверка на мрежата

Endpoint Status Checker е .NET WinForms приложение с множество конфигурируеми инструменти за проверка на състоянието на мрежата, които са едновременно достъпни и изчерпателни
(екранна снимка: Endpoint Status Checker / itnetwork.cz)

Минималистичното приложение Endpoint Status Checker предлага на потребителите възможност да извършват мониторинг на състоянието на крайните точки на мрежата при различни условия.

Определянето на функционалността на мрежите, техните характеристики и параметри може да се постигне с помощта на няколко предварително дефинирани теста и процедури, някои от които включват крайните точки. Идентифицирането на състоянието на свързаните устройства предлага поглед върху свързаността и наличността за споменатите устройства.

Проектиран като инструмент за изпълнение на подобни задачи, Endpoint Status Checker, точно както подсказва името му, ще позволи на потребителите да получат представа за състоянието на своите мрежи, като разгледат само няколко индекса.

Работата с приложението е лесна. Необходимо е да настроите всички параметри и да пуснете сканиране, за да прегледате времето за пинг, кодовете или дори грешките за избраните крайни точки.

След инсталиране на приложението, при първата инициализация потребителите могат да асистират за първоначалното сканиране, което ще се изпълнява по подразбиране. Те обаче могат и ръчно да извършат сканиране, както и да дефинират широк набор от параметри.

Цялата параметризация може да се извърши от един интерфейс, тъй като всички необходими елементи са достъпни с един поглед. Параметри, отнасящи се до пинг, честота на опресняване, HTTP или SSL сертификати, са само някои от инструментите, които са налични за конфигуриране.

Докато проверявате свързаността на мрежата, можете също да видите как се справя  интернет връзката и вместо ръчно да стартирате копие на браузър за изпълнение на такава задача, можете да разчитате на включения инструмент за тестване на скоростта. Това ще ви позволи по-задълбочено да тествате скоростта на интернет, с избираеми сървъри, както и да разгледате подробен дневник на процеса.

В заключение, Endpoint Status Checker е полезен инструмент за потребители, които искат да определят състоянието на свързаността на своята мрежа с наличните крайни точки. Приложението включва серия от конфигурируеми инструменти, които са едновременно достъпни и изчерпателни.

Даунлоуд: Endpoint Status Checker

Коментар