Nokia G11 и Nokia G21 – създадени да издържат дълго

Nokia G11 и Nokia G21 предлагат оптимално потребителско изживяване в средния клас
(снимка: Nokia)

Два нови устойчиви смартфона от G-серията на Nokia излизат на пазара. Моделите  Nokia G11 и Nokia G21 са създадени да издържат по-дълго – те дават спокойствие на потребителя с тридневен живот на батерията и двойно повече ъпдейти на защитата.

През годините издръжливостта на батерията се превърна в една от емблемите на Nokia и новите смартфони с Android в бюджетния клас не правят изключение. Двете устройства предлагат впечатляващ живот на батерията до три дни с едно зареждане, нов, ексклузивен за HMD Global режим Super Battery Saver и водещи в индустрията актуализации на сигурността.

Компанията подчертава, че новите модели идват с два пъти повече ъпдейти на сигурността, в сравнение с конкуренцията, за максимална защита на важните данни.  Nokia G11 и Nokia G21 ще работят безпроблемно във фонов режим, за да осигурят пълна защита.

Първите телефони Nokia за 2022 година идват с чисто нов дизайн
(снимка: Nokia)

G-серията е първата в средния клас, която предлага модели с Mask режим, който гарантира бързо и лесно отключване на телефона чрез лицево разпознаване, дори когато потребителят носи маската си на обществени места. Устройствата са готови за Android 12, така че потребителите винаги ще имат достъп до най-новите функции със смартфон, който могат да запазят в употреба за по-дълго време.

В резултат на сътрудничеството с партньори, Nokia G11 и Nokia G21 предлагат оптимално потребителско изживяване в средния клас с фабрично инсталирани Spotify и ExpressVPN. Spotify предоставя достъп до 70 милиона песни и 3,2 милиона подкаста още при самата покупка. За подобрена поверителност и допълнително спокойствие, ExpressVPN вече е наличен на всички нови смартфони Nokia с 30-дневна безплатна пробна версия.

Nokia G11, както и Nokia G21 се доставят с Android 11 и са готови за работа с Android 12
(снимка: Nokia)

Тридневният живот на батерията с капацитет 5050 mAh несъмнено ще впечатли потребители, които искат да се фокусират върху работата и развлеченията, без да се притесняват колко батерия им остава. Независимо дали се ползват за снимане, гледане на филми и сериали, Nokia G11 и Nokia G21 ще останат свързани през целия ден, обещават от производителя.

Новият режим Super Battery Saver удължава живота на батерията още повече – с него потребителят може да избере точно от кои приложения да пести енергия, за да ползва пълноценно ключовите за дадения момент функции на телефона. Nokia G11 и Nokia G21 позволяват този режим да бъде включван по всяко време.

Въвеждането на честота на опресняване от 90 Hz в G-серията подобрява скоростта на скролването, улеснява писането на мейли и съобщения и придава на снимките по-професионален завършек и мекота. И двата модела разполагат с големи, 6,5-инчови екрани с резолюция 1600х720 пиксела.

Основната камера на Nokia G21 е тройна – 50MP + 2MP + 2MP
(снимка: Nokia)

Многофункционалната тройна камера прави професионално изглеждащи снимки с красиви детайли, дори при ниска осветеност. Изкуственият интелект на предната камера гарантира, че вечерните селфита ще имат достатъчно светлина и яснота на изображенията. Освен това, посредством AI Super Resolution, новите телефони повишават качеството на кадрите при zoom-ване.

Моделът Nokia G11 разполага с 13MP основна камера, допълнена от 2MP макро сензор и 2MP сензор за дълбочина, докато предната камера е с резолюция 8MP. По-скъпият Nokia 21 включва 50MP основна камера, 2MP макро сензор и 2MP сензор за дълбочина, както и предна камера 8MР.

Nokia G11 и Nokia G21 имат обновен дизайн – те са по-тънки, по-ергономични и с променено разположение на основната камера. Изработени са от здрав поликарбонат и отдават почит на издръжливостта и скандинавското качество, които се очакват от телефоните Nokia, но с освежен силует на гамата.

Новитe Nokia смартфони са по-тънки, по-ергономични и с променено разположение на камерата
(снимка: Nokia)

Двата модела стъпват на процесорна платформа Unisoc T606, имат слот за microSD карта с капацитет до 512GB, два слота за SIM карти, порт за зареждане и данни USB Type-C, стандартен 3,5 мм жак за слушалки, два микрофона, двубандов Wi-Fi, Bluetooth и NFC. Устройствата могат да работят в мобилни мрежи до поколение 4G.

Nokia G11 ще се предлага в България в цветове Charcoal и Ice в конфигурация 3GB/32GB на препоръчителна цена 279 лева. Моделът Nokia G21 идва в цветове Nordic Blue и Dusk в конфигурация 4GB/64GB на препоръчителна цена 329 лева.

Коментар