Equinix разшири Network Edge услугите в Европа

„Разширяването на Network Edge в Европа отразява новата реалност за бизнеса във все по-виртуалния ни свят”, коментира Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix в България
(снимка: Equinix)

Компанията за дигитална инфраструктура Equinix разшири своите услуги Network Edge, като всички те вече са налични на пет нови пазара, включително Париж, Хелзинки, Дъблин, Милано и Стокхолм.

Услугата Network Edge позволява на всяка компания да установи присъствие там, където все още няма такова, както и да обработва данни по-близо до потребителя, без нуждата от физическо присъствие в центъра за данни, поясниха от Equinix.

Добавяйки Network Edge на ключови пазари, Equinix дава възможност на компаниите, които желаят да установят или пък да разширят своите услуги в посочените държави, да имат взаимосвързаност с бизнесите в Европа без нужда от значителни разходи или инфраструктура.

„Разширяването на Network Edge в Европа отразява новата реалност за бизнеса във все по-виртуалния ни свят. Въпреки че услугата все още не е налична в България, Network Edge може да помогне на българските компании да достигнат тези 5 пазара чрез Equinix Fabric бързо и без нуждата от физическа инфраструктура”, коментира Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix в България.

Network Edge дава достъп до пълния потенциал на Platform Equinix за компаниите, които използват услугата. Така всяка организация, която иска да установи виртуално присъствие, ще има възможност да направи това чрез внедряване на виртуализация на мрежовите функции (Network Function Virtualization – NFV) от различни доставчици, като по този начин се свърже с техните дигитални вериги на доставки в Equinix, а ИТ и мрежовите инфраструктури се скалират в рамките на минути.

Броят на пазарите, на които се използва услугата, нараства до 25 на 4 континента. В район ЕМЕА (Европа, Близкия изток и Африка) Network Edge вече се използва в Обединеното кралство, Нидерландия, Германия и Испания. След добавяне на 5 нови държави Equinix подсилва възможностите за хиляди съществуващи и потенциални клиенти.

Коментар