IDC определи Equinix за лидер във взаимосвързаността

Центровете за данни на Equinix са водещи в използването на устойчиви източници на енергия
(снимка: Equinix)

За втора поредна година IDC определя компанията за дигитална инфраструктура Eqinix като лидер в проучването „IDC MarketScape: глобална оценка на доставчиците на услуги за колокация на центрове за данни и взаимосвързаност”.

IDC MarketScape разглежда 9 отделни доставчика на колокационни услуги в глобален план и се основава на настоящите и бъдещите функционалности. Фокусът е върху представяне на задълбочен анализ на изискванията за дигитална инфраструктура.

Второто оценяване на IDC e ключов момент в развитието на сектора на центровете за данни и свързаността, тъй като отразява все по-стратегическата роля на дигиталната инфраструктура в бизнеса. Това е особено валидно в момента, когато компаниите търсят начини за справяне с последствията от пандемията.

Според IDC MarketScape, компаниите ще ускорят своите стратегии за хибридна инфраструктура и ще се насочат към доставчиците на колокационни услуги като задължителни партньори за колокационна и облачна взаимосвързаност.

Анализаторите оценяват като силни страни на Equinix функционалностите на платформата и иновациите. Platform Equinix включва услуги за центрове за данни, взаимосвързаност и дигитална инфраструктура, които отговарят както на настоящите, така и на възникващите изисквания на компаниите към дигиталната инфраструктура. Платформата позволява на компаниите да внедрят гъвкава хибридна облачна архитектура и дигитална рамка.

IDC акцентира и на стойността на екосистемата на Equinix, която вече включва близо 10 000 клиента, в това число 1 800 мрежи и 2 950 облачни и ИТ компании.

Equinix, която оперира два центъра за данни и у нас, е изтъкната като лидер в прилагането на устойчиви източници на енергия и иновации. През 2020 г. над 90% (5,840 гигаватчаса) от консумираното от Equinix електричество са дошли от устойчиви възобновяеми източници.

Equinix има най-всеобхватното и гладко работещо глобално портфолио от услуги за дигитална инфраструктура и взаимосвързаност, подчерта Кортни Мънроу, вицепрезидент Глобални телекомуникационни проучвания в IDC. Според доклада, компаниите трябва да имат предвид Equinix, когато търсят услуги за стабилна дигитална инфраструктура.

„Както видяхме през изминалата година, ролята на дигиталната инфраструктура става все по-критична и компаниите възприемат подход с фокус върху дигитализацията, който обхваща архитектурата за дистрибутирано ядро, взаимодействащо с бизнес екосистемите и стигащо до дигиталната (Edge) среда, за да бъде по-близо до потребителите”, коментира проучването Джо Хардинг, вицепрезидент „Продуктов маркетинг” в Equinix.

Коментар