Изкуствен интелект засича кога депутатите се разсейват

Технологиите на изкуствения интелект вече изобличават политици, които не си гледат работата
(снимка: CC0 Public Domain)

Нов софтуер с изкуствен интелект открива депутати, които се разсейват със смартфони по време на работа, и ги изобличава в социалните мрежи. Разработката е дело на белгийски художник.

AI алгоритъмът на Дрис Депортър преглежда кадрите с политици, участващи в дебати, и след това показва на публиката в социалните мрежи онези от тях, които се занимават със смартфоните си по време на парламентарните заседания.

Всички заседания на фламандския парламент в Белгия се излъчват в YouTube в реално време. Дрис Депортър използва софтуер, базиран на AI, за анализ на видеоклиповете и търсене на смартфони в ръцете на депутатите.

Когато открие използването на телефон, алгоритъмът за разпознаване на лица идентифицира депутата и записва видеоклипа за социалните медии. След това видеото се публикува в Twitter и Instagram, а също така намира страницата на съответния политик и я отбелязва на видеото.

Според уебсайта на Депортър, когато AI не гледа нови кадри – например, когато парламентът не заседава – алгоритъмът за машинно обучение анализира стари видеоклипове от заседанията.

Като цяло хората са съгласни, че депутатите не трябва да се разсейват с джаджите по време на заседания. Но някои посочват, че телефоните вече са доста продуктивен инструмент, чрез който политиците могат да проверяват имейли, свързани с работата им, например.

Публикация на Mashable отбелязва, че фламандския министър-председател е забелязан да играе Angry Birds на телефона си по време на дебат през 2019 г., около пет години след пика на играта.

AI програмата на Депортър работи от 5 юли и вече улови четирима политици, които не са устояли на изкушението да погледнат смартфоните си, докато участват в парламентарните заседания.

Коментари по темата: „Изкуствен интелект засича кога депутатите се разсейват”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    фламандския министър-председател е забелязан да играе Angry Birds по телефона си по време на дебат през 2019 г., около 5 години след пика на играта.

    Бавно развиващи се – след 5г да разбереш че в собствената ти старана е разработила най популярната игра за андроид.

    v фалшива новина! v

    финладските ученици постигали най високите резулатати в света 7 г подред.

    ^ фалшива новина !^

  2. Anonymous

    Ням дупетат – ням разсей

Коментар