A1 България расте най-бързо сред партньорите на f5

Напредъкът на А1 в услугите за киберсигурност донесе отличие на компанията от f5
(снимка: CC0 Public Domain)

Телеком операторът А1 България беше отличен от американската технологична компания f5 като партньор с най-бърз растеж през 2021 г. Признанието е в резултат на усилията на А1 в подкрепа на корпоративните клиенти с решения за защита на техните уебсайтове и приложения чрез високотехнологична услуга, базирана на f5.

Решението А1 Web Application Firewall (WAF) осигурява защита за компании, чиято дейност изисква поддържане на уебсайт, електронен магазин, приложение за онлайн банкиране или други онлайн услуги за техните потребители. A1 WAF филтрира и наблюдава трафика между уеб-услугата и интернет, идентифицира и неутрализира заплахите и в криптиран трафик.

А1 предоставя услугата на абонаментен принцип от свой сертифициран център за данни, което улеснява компаниите, защото отпада необходимостта да правят инвестиции в хардуерна инфраструктура. Решението се имплементира и управлява от сертифицирани специалисти по сигурност на информацията на А1, които изпълняват конфигурация и поддръжка на услугата.

Признанието за динамичното развитие на А1 в сферата на ИКТ услугите, получено от f5, идва само месеци след като Dell Technologies също отличи компанията в категория Rising Star по време на своите традиционни награди за партньори.

Портфолиото от услуги за киберсигурност, които А1 предоставя на бизнеса, включва решения за защита от целия спектър киберзаплахи за данните, ИТ инфраструктурата и мрежата на клиентите. В тази област А1 си партнира с Cisco, SAP България, VMWare, Dell Technologies, IBM и други компании.

Коментар