Realme 9 – премиум функции в средния ценови клас

Новите realme смартфони от серия 9 вече са достъпни на българския пазар
(снимка: realme)

Три нови смартфона от дългоочакваната серия 9 пусна на пазара у нас брандът realme – това са 5G моделите realme 9 Pro+ и realme 9 Pro, както и realme 9i. Устройствата включват премиум характеристики и иновации в средния ценови клас, като MediaTek Dimensity 920 5G процесор, флагшип камера Sony IMX766 OIS, хамелеонов дизайн и по-голяма издръжливост.

Моделът realme 9 Pro+ е първият продукт на компанията за тази година и първият на пазара с флагшип камерата Sony IMX766 OIS в средния ценови клас. Моделът се отличава с характерния за серия 9 хамелеонов дизайн, процесор Dimensity 920 5G и Ultra Smooth Display с 90Hz опресняване. Това е и първият смартфон за 2022 година с интерфейс UI 3.0, базиран на Android 12.

Технологията ProLight Imaging, двойният стабилизатор и AI Noise Cancellation 3.0 превръщат качеството на кадрите в най-доброто за средния ценови сегмент и сравнимо с това на по-скъпите флагшип модели, подчертават от realme. Вграден е сензор за пръстов отпечатък, който може да измерва сърдечния пулс.

realme 9 Pro+ е първият смартфон за тази година с интерфейс UI 3.0, базиран на Android 12
(снимка: realme)

Серията 9 Pro е сред първите с процесор MediaTek Dimensity 920 5G, което осигурява на устройствата най-добро представяне в сегмента с оценка 500 000, според Benchmark score. Дисплеят Super AMOLED с опресняване от 90Hz прави възможни брилянтни цветове и плавно потребителско изживяване.

realme 9 Pro е другият мощен представител в сегмента с процесор Qualcomm Snapdragon 695 5G, до 13GB динамична RAM и течно охлаждане. Този модел също е с преливащ хамелеонов дизайн, характерен за серията, и 64MP тройна камера с ексклузивен Street Mode 2.0, 3,5mm Hi-Res Certified Headphone Jack и последния realme UI 3.0, базиран на Android 12.

Вдъхновен от органичните фотохромни материи, задният панел на новите смартфони променя цвета си, когато е изложен на слънчева или ултравиолетова светлина – само за пет секунди от синьо към червено, като възстановява синия цвят веднага щом се отстрани от пряката светлина.

Моделът realme 9 Pro също е с преливащ хамелеонов дизайн, характерен за серията
(снимка: realme)

За постигане на хамелеоновия ефект се използват множество иновативни технологии, от дебелината на променящия цвета си слой до придържащите стъклени пластове и продължителността на променливите тонове. Над 200 научни опита са направени, за да се преодолеят предизвикателствата, включително как да бъде изменена молекулната структура за промяна на цвета на материала и бързото му възстановяване.

realme първа в индустрията създаде двупластов фотохромен процес и добави органичен композиращ слой, който не само гарантира желания ефект, но увеличава преливането на цветовете с 40%.

realme 9 Pro има тройна 64MP камера с ексклузивен режим Street Mode 2.0
(снимка: realme)

Заедно с естетичния дизайн, realme 9 Pro впечатлява с физическите си характеристики – той има дебелина само 7,99 мм и тежи едва 182 г, което го превръща в един от най-тънките realme продукти.

Моделът realme 9i идва със серия нововъведения, част от които са световният дебют на Qualcomm Snapdragon 680 и понижената консумация на енергия. Заедно с това устройството предлага първото в сегмента решение за зареждане с 33W като същевременно дава възможност за провеждане на 48,4 часа телефонни разговори с 5000 mAh батерия. В сравнение с предшественика на 9i, животът на батерията е подобрен с цели 46%.

realme 9i има 90Hz дисплей, характерен за устройствата от високия клас. Заедно с това моделът поддържа технология DRE (Dynamic RAM Expansion), която позволява вътрешната памет да се конвертира във виртуално пространство като подсилва устройството с до 11GB RAM.

realme 9i се отличава с 90Hz дисплей, характерен за устройствата от високия клас
(снимка: realme)

Българските потребители ще бъдат сред първите в Европа с достъп до новите устройства. Продажбите започват от 17 февруари в  обектите на Технополис и Зора на цени от 449,99 лв. (realme 9i), 649,99 лв. (realme 9 Pro) и 749,99 лв. (realme 9 Pro+). В края на тримесечието се очаква устройствата да се предлагат и от мобилните оператори.

Коментар