Nokia C21, C21 Plus и C2 2nd edition – нови бюджетни смартфони

Новите смартфони Nokia притежават всички предимства на бюджетната C-серия
(снимка: HMD Global)

HMD Global обяви на започналия днес Световен мобилен конгрес в Барселона три нови смартфона от бюджетната си C-серия – Nokia C21, Nokia C21 Plus и новата версия на C2 (Nokia C2 2nd edition). Тези модели идват скоро след като компанията пусна Nokia G11 и Nokia G21.

Трите нови устройства притежават издръжливостта и дълготрайния живот на батерията, които се превърнаха в емблема на телефоните Nokia още преди години. Това, заедно с най-доброто от софтуера Android и актуализациите на сигурността, е показателно за визията на HMD за 2022 г. и занапред – да създава телефони Nokia, които издържат по-дълго, имат красив и функционален финландски дизайн.

Nokia C21 Plus

Новият Nokia C21 Plus е със здрав вътрешен метален корпус с категория на защитата IP52 и е устойчив на мръсотия, прах и водни капчици, благодарение на закаленото стъкло, което предпазва 6,5-инчовия HD+ дисплей.

снимка: HMD Global

13MP двойна камера с панорамен и портретен режим улавя в детайли най-значимите моменти. Чистата операционна система с минимум предварително инсталирани приложения дава повече място за съхранение на съдържание. Гарантираните 2-годишни тримесечни актуализации на сигурността, AI технология за отключване с пръстов отпечатък и лицево разпознаване осигуряват надеждна защита на Nokia C21 Plus и отвън, и отвътре.

Nokia C21

Моделът Nokia C21 също се отличава с качествена изработка, гарантирана защита и дълъг живот на батерията. Устройството предлага подобрена 8MP камера с технология за автоматично фокусиране, която безпроблемно чете QR кодове при сканиране на менюта, плащания или просто търсене на информация.

снимка: HMD Global

Усъвършенстваните възможности на паметта и многоядреният процесор носят ефективност, без да се жертва целодневният живот на батерията. Отключването с лицево разпознаване вече се допълва от сензор за пръстови отпечатъци за допълнителна сигурност и удобство. Двугодишните редовни актуализации на сигурността са гарантирани за устройствата от C-серията и Nokia C21 не прави изключение.

Nokia C2 2nd edition

Новата версия на Nokia C2 (Nokia C2 2nd edition) идва със супер издръжлив корпус и качествена изработка. Това устройство от C-серията със здрав вътрешен метален корпус и първокласен скандинавски дизайн е стриктно тествано, за да отговаря на високите стандарти за издръжливост и качество.

Моделът предлага по-голяма свобода за свързване, пълноценно потребителско изживяване и целодневен живот на батерията с едно зареждане, което осигурява часове разговори и дни в режим на готовност.

снимка: HMD Global

Големият 5,7-инчов дисплей позволява гледане, споделяне и скролване в приложения и съдържание. С него можете да правите и снимки по всяко време, благодарение на предната и задната камери със светкавица.

Тримесечните актуализации на сигурността за период от 2 години също гарантират, че Nokia C2 2nd edition остава защитен отвътре. Актуализираната операционна система с минимум фабрично инсталирани приложения дава гъвкавост, като освобождава повече място за съдържанието и приложенията.

Аксесоари от C-серията

Nokia C21, C21 Plus и C2 2nd edition идват с набор от аксесоари, включително кабелни и безжични слушалки за разговори с напълно свободни ръце. Nokia Go Earbuds 2+ са безжични слушалки с чист звук, изолиране на шума в заобикалящата среда, устойчивост на влага и до 24 часа време за активно ползване.

снимка: HMD Global

Nokia Headphones (в стандартен и безжичен вариант) са супер леки и сгъваеми слушалки, с подплатени наушници – създадени за пълноценно изживяване по време на работа и слушане музика.

Наличност и цени

Nokia C21 Plus ще бъде наличен в България в цвят Dark Cyan и конфигурация 2/32GB на препоръчителна цена 229 лева. Nokia C21 в цвят Dark Blue и конфигурация 2/32GB е на препоръчителна цена 209 лева.

Коментар