Xiaomi Poco M4 Pro – най-добрият смартфон под $180

Новият Poco M4 Pro идва в няколко цвята и с топ характеристики за средния клас

Xiaomi пусна на световния пазар новия си „трепач” при смартфоните от среден клас – модела Poco M4 Pro 4G. Това устройство на цена под 180 долара отправя сериозно предизвикателство към по-скъпите си конкуренти. Суперлативите не са преувеличени, когато видим за какви характеристики става въпрос.

Въпреки кризата с чиповете и поскъпването на електрониката, Xiaomi демонстрира за пореден път способността си да предлага стойностни продукти с флагманско излъчване и на достъпна за масовия потребител цена. Xiaomi Poco M4 Pro, който дебютира на глобалния пазар за $179, e живо потвърждение на това.

Какво прави този нов смартфон толкова привлекателен? Да започнем с дисплея – за първи път в M серията излиза модел с AMOLED екран и честотата на обновяване 90Hz (за разлика от конкуренти в ценовия клас $200, работещи на 60Hz), което означава повече комфорт и отзивчивост за потребителите при гледане на видео и игри. Това е голям напредък за смартфоните от серия M, които се позиционират като устройства за забавление от среден клас.

Дисплеят на Poco M4 Pro е от най-добрите – AMOLED с честота на опресняване 90 Hz

Poco M4 Pro има голям дисплей – с диагонал 6,43 инча, в широк формат 20:9 и съотношение екран-тяло 84,5%. Поддържа висока резолюция FHD+ 1080×2400  (гъстота на пикселите 409 ppi) и има пикова яркост 1000 нита. От такъв екран, с вградени технологии за адаптиране в зависимост от осветеността, могат да се очакват ярки и оптимизирани цветове за отлично визуално изживяване.

AMOLED DotDisplay на Poco M4 Pro е покрит със защитно стъкло Corning Gorilla Glass 3, а устройството като цяло е защитено от външни въздействия като прах и пръски по стандарта IP53.

Другият ключов компонент за всеки съвременен смартфон е камерата. И тук Poco M4 Pro е на високо ниво. За първи път в M серията имаме смартфон с 64MP основна камера, допълнена от широкоъгълна леща 8MP и макро-леща 2MP. Това е еволюция в серията от 48MP до 50MP и сега 64MP, които вероятно ще продължи и в следващите модели за още по-добра мобилна фотография.

Впечатляващата тройна 64MP камера надминава очакванията за смартфон от среден клас

64MP камера в този ценови сегмент е агресивно и необичайно предложение, което несъмнено дава предимство на Poco M4 Pro 4G. С придружаващия видео и фото софтуер потребителите получават интересни опции за използване на различни видео-режими, възможност за създаване на атрактивно съдържание за споделяне в социалните мрежи и хубави колажи. Предната селфи камера е с резолюция 8MP.

Стигаме и до паметта, където Poco M4 Pro има претенция за изключителност. Това е първият смартфон в конфигурация 6GB+128GB на цена под $180, подчертават не без основание от Xiaomi. Изглежда 4GB+64GB вече не са достатъчни за пълноценното изживяване със смартфона.

Така изглежда новият Poco M4 Pro на живо

Новият Poco е наличен в конфигурации на паметта до 8GB+256GB, а функцията Dynamic RAM Expansion осигурява още 3GB RAM за оперативно използване, която се взема от постоянната 256GB ROM на смартфона. Що се отнася до опциите за разширение с карти памет, те също са впечатляващи – капацитетът може да бъде увеличен до 1TB, а това означава място за съхранение на 500 филма, 250 000 песни и над 500 000 снимки.

Още една забележителна характеристика на Poco M4 Pro е мощната батерия с капацитет 5000mAh, която осигурява работа на устройството в продължение на два дни при умерено използване. А технологията за бързо зареждане 33W Pro в комбинация с технология MMT определено е много силен коз за смартфон в ценовия сегмент под $180. На практика, M4 Pro може да се зареди напълно за около 1 час.

Комплектът включва още протектор за екрана, зарядно и кабел

Новият смартфон е проектиран на базата на високопроизводителен 12-нм чипсет MediaTek Helio G96, който включва осем изчислителни ядра и графика Mali-G57 MC2. Устройството работи под управление на операционна система Android 11, надстроена с фирмения потребителски интерфейс MIUI 13.

Сред останалите характеристики правят добро впечатлeние двата стерео говорителя, наличието на класически 3,5-мм жак за слушалки, разположеният удобно отстрани скенер на пръстов отпечатък, двата слота за сим карти и, разбира се, Bluetooth 5.0, Wi-Fi и NFC модулите. Смартфонът тежи 179,5 грама и може да работи в 2G, 3G и 4G мобилни мрежи.

Poco M4 Pro се доставя в цветове черно, жълто и синьо

Новото бижу в средния клас на Xiaomi е достъпно за поръчки от 2 март по целия свят тук: Poco M4 Pro 6GB+128GB за $179 или за $220 в конфигурация 8GB+256GB, с безплатна доставка до България. Моделът е наличен в цветове черно, жълто и синьо.

Коментари по темата: „Xiaomi Poco M4 Pro – най-добрият смартфон под $180”

добавете коментар...

  1. FALLEN DARK

    Телефона е бърз няма спор, дисплея и камерите са супер, но два проблема ме смущават – единия е силното загряване при зареждане и натоварване с малко по-тежки приложения и другото е сравнително слабия саунд от високоговорителите!
    Това всичко е за Poco m4 pro 4g!
    Добра печка е за зимните нощи!

  2. Anonymous

    Защото е пълен с блоатуеър и адуеър. Плащаш с данните си също.

Коментар