Медийният гигант CNN влиза в стрийминг бизнеса

CNN инвестира 120 милиона долара за стартиране на стрийминг услуга
(снимка: CC0 Public Domain)

Новинарската мрежа CNN заяви, че ще пусне своя услуга за стрийминг на новини и развлечения, наречена CNN+. Това ще стане още тази пролет. Услугата ще е достъпна при първоначална намалена цена на абонамента.

Изправяйки се срещу добре познати съперници в силно конкурентния свят на поточното съдържание, CNN ще предложи промоционалната цена на тези, които се регистрират в рамките на първите четири седмици. След като промоцията приключи, услугата ще се предлага на по-висока месечна такса. Тя е еквивалентна на цената на Fox Nation – стрийминг-услугата на Fox News.

За старта на новата услуга са инвестирани 120 милиона долара, съобщи Ройтерс. Привлечени са някои от най-добрите таланти, включително ветеранът на Fox News Крис Уолъс и Алисън Роман – тачена личност в Instagram и автор на популярен бюлетин за готвене.

CNN+ ще включва ежедневни новинарски програми на живо, оригинални сериали, истински криминални предавания и такива за храна и пътувания.

Услугата е готова да стартира след неотдавнашен период на смут в кабелната новинарска мрежа, чийто високопоставен лидер Джеф Зукър беше принуден да напусне на 2 февруари, заради романтична връзка с колежка.

Засега CNN отказва да посочи по-конкретна дата за старта на новата си услуга. Вместо това лаконично заяви, че услугата се очаква да стартира през първото тримесечие.

Телевизионният ветеран Крис Лихт е избран за нов председател на CNN Global и ще поеме отговорността за стрийминг услугата, когато Discovery завърши придобиването на WarnerMedia за 43 милиарда долара.

Коментар