Intel прекрати доставките на процесори за Русия

Intel е поредната голяма ИТ компания, която спира доставките на свои продукти в Русия
(снимка: Intel Corporation)

Американският производител на чипове Intel официално обяви спирането на всякакви доставки за Русия и Беларус. Това е поредната голяма ИТ компания, която предприема подобен ход.

„Преустановихме всички доставки до клиенти в Русия и Беларус”, гласи съобщение на сайта на Intel. Очевидно това решение се отнася за всички видове продукти, включително процесори за персонални компютри и сървъри.

Санкциите, наложени от Съединените щати, не ограничават доставките на потребителско оборудване за Русия, но въпреки това Intel прекратява доставките на цялата си гама чипове. Засега няма съобщения за промени в работата на местните офиси на компанията.

„В Русия за Intel работят малко повече от 1200 служители, офисите на компанията се намират в Нижни Новгород и Москва. Intel подкрепя своя руски екип и ще продължи да го прави. Да помагаме на служителите е наш основен приоритет”, се казва в официално изявление на руското представителство на компанията.

Малко по-рано и AMD, основния конкурент на Intel, обяви официално, че прекратява доставките на процесори и други продукти за Русия и Беларус.

Коментари по темата: „Intel прекрати доставките на процесори за Русия”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Жалка история… сащ ще ги съсипят иначе.

Коментар